Den tidigare ekonomiministern ska i fängelse · Fyra lik på en dag · El Ingenio moderniseras och byggs ut

Den tidigare ekonomiministern ska i fängelse · Fyra lik på en dag · El Ingenio moderniseras och byggs ut

Den tidigare ekonomiministern ska i fängelse

Rodrigo Rato blir historiens första minister som hamnar i fängelse. Den före detta ekonomiministerns dom har fallit och han har tilldelats fyra och ett halvt års fängelse för sin inblandning i Bankiafallet ”Tarjetas Black”. Det fallet handlar om var att 63 medlemmar ur styrelsen och ledningsgruppen hade ett kreditkort i bankens namn för att täcka sina representationsutgifter, och detta pågick i många, många år. Men många av kreditkorten användes så flitigt att myndigheterna fattade misstanke och anmälde bankens ledning för missbruk. Detta skedde i kölvattnet av Bankias omstridda börslansering och stora ekonomiska problem.
Rodrigo Rato var ekonomiminister under José María Aznars tid, 1996-2004, och blev senare direktör för sparbanken Caja Madrid, som sedan blev banken Bankia.
Rodrigo Rato och hans föregångare Miguel Blesa har tilldelats de hårdaste straffen, men sistnämnda begick självmord förra året.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Fyra lik på en dag

Han kidnappades på öppen gata i Estepona och bara några timmar senare hittade polisen liket av den 29-åriga spanjoren intill en väg, 50 km utanför staden. Mordet är troligtvis resultatet av en brutal uppgörelse mellan två av provinsens största narkotikamaffior.
I tisdags hittade polisen tre lik på en mark i Coín. Liken tillhör ett holländskt par på 59 och 62 år samt den enas mor på 89 år, som hittades efter att parets dotter kontaktat polisen. Polisen uppskattar att kropparna legat ute på marken i flera dagar, kanske till och med en hel vecka, men de har inte funnit varken motiv eller misstanke bakom varför de tre personerna dödats.
Dessa händelser är naturligtvis de stora samtalsämnena för stunden i de nämnda städerna.
 
 
 
 
 {loadposition google}
 
 

 

El Ingenio moderniseras och byggs ut

Det stora shoppingcentret mellan Torre del Mar och Vélez-Málaga ska byggas ut med 4 800 m2 samt moderniseras, för en totalsumma på 6 miljoner euro. Shoppingcentret invigdes år 2000 som det första shoppingcentret i historien öster om Málaga. Och det är det fortfarande, och nu ska alltså El Ingenio bli ännu större och bättre.
”Onlineförsäljningen ökar varje år med 20 procent. För att möta det ska vi i framtiden erbjuda mer kultur och andra upplevelser, så att besökarantalet här i centret inte ska minska”, låter ett pressmeddelande från shoppingcentret.
El Ingenio har årligen 4,5 miljoner besökare.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.