Nyval i Andalusien · ”Gay-turismen” vinner mark · Spanien får tillsägelse från IMF

Nyval i Andalusien · "Gay-turismen" vinner mark · Spanien får tillsägelse från IMF

Nyval i Andalusien

Den 2 december ska andalusierna till valurnorna – igen. Presidenten för Junta de Andalucía, Susana Díaz, utlyste nämligen nyval i måndags. Valet skulle egentligen hållits i mars nästa år men kommer nu alltså att tidigareläggas då den sittande PSOE-regeringen varit handelsförlamad under de senaste månaderna efter att stödpartiet Ciudadanos dragit tillbaka sitt stöd till Susana Díaz och PSOE i Andalusien. Det är tredje gången på bara sex år som det kallas till val i Andalusien.
År 2012 blev PP för första gången största partiet i Andalusien men med stöd från vänsterkantspartiet IU kunde PSOE stanna vid makten. Dock höll inte koalitionen hela valperioden varför det utlystes extraval 2015 då PSOE på nytt, då med stöd från Ciudadanos, kunde bilda regering. Men även den gången höll samarbetet bara tre år.
Ciudadanos menar att Susana Días inte hållit sitt avtal med partiet varför de dragit tillbaka sitt stöd. I oppositionen menar PP att det ny utlyses nyval för att dra bort uppmärksamheten från de korruptionsskandaler som råder kring socialistpartiet i Andalusien. Hos Podemos menar man å sin sida att det är de positiva opinionsundersökningarna för PSOE på nationellt plan som är orsaken bakom att det ska hållas nyval.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

”Gay-turismen” vinner mark

Turismen har minskat en aning under året men den så kallade ”gay-vänliga” turismen har ökat markant. Allt fler homosexuella män och kvinnor söker sig nämligen till Costa del Sol och det märks hos de hotell, barer, restauranger och butiker som har specialiserat sig på detta klientel. Tour España, som är det offentliga organ som tar på sig att marknadsföra Spanien som varumärke globalt, uppskattar att tio procent av landets turism är ”gay-vänligt”, men markant högre i städer som Torremolinos, som varit känt som en av Europas mest eftertraktade destinationer för homosexuella under flera årtionden.
Tour Españas senaste rapport visar nu att den ”gay-vänliga” turismen i år har ökat med mellan 30-40 procent på Costa del Sol, mätt i både antalet besökare och deras konsumtion. De homosexuella har en markant större köpkraft än andra turister och spenderar i genomsnitt 130 euro om dagen under deras vistelse på Costa del Sol, varför de också är ett ytterst intressant klientel.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Spanien får tillsägelse från IMF

Internationella Valutafonden (IMF) uppmanar den spanska regeringen att komma med nya reformer och initiativ för att bevara landets positiva tillväxt och sysselsättning. Valutafonden menar att Spanien har stagnerat under de senaste åren och deras prognos visar nu på ett tvärstopp i den annars så positiva utvecklingen. Valutafondens president har sagt att han tror att Spanien i år kommer att sluta långt ifrån den tillväxt på 3 procent som prognoserna visade i början av året. Dessutom är han tveksam till om staten klarar av att hålla det årliga, avtalade budgetunderskottet – även det på 3 procent. IMF pekar på att om inte den nya spanska regeringen börjar visa handlingskraft kommer den ekonomiska tillväxten minska till några få 1,5 procent redan nästa år och landets arbetslöshet kommer inte att nå under de 15 procent, som är målsättningen.
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.