Kraftiga skyfall orsakar kaos och dödsfall · Två bomber i Marbella · Bankerna är inte tillräckligt starka

Kraftiga skyfall orsakar kaos och dödsfall · Två bomber i Marbella · Bankerna är inte tillräckligt starka

Kraftiga skyfall orsakar kaos och dödsfall

Polis och brandkår hade mycket att göra under onsdagen på grund av det kraftiga regnet. Bland annat evakuerades nio personer när Guadalhorcefloden var nära att svämma över och i Marbella skapade skyfallen 20 km långa köer.
Höstens första kraftiga regn drabbade hela provinsen. Värst var det dock i Sierra Bermeja i norra Estepona, där det föll 246 liter regn per kvadratmeter, samt i Ojén nära Marbella.
På Mallorca fick regnet tragiska följder. Tio personer drunknade i regnmassorna och en flicka är fortfarande anmäld saknad. De flesta omkomna drunknade då deras bostäder, som låg i en dal, översvämmades på grund av att vattennivån i en flod kraftigt steg över dess bredder.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Två bomber i Marbella

De interna stridigheterna mellan två eller fler narkotikamaffior i Marbella har nått nya, hittills osedda höjder när det i onsdags sprängdes två bomber i staden. Den första exploderade invid en privat villa i Benahavís och kort därefter sprängdes en bomb vid en industrilokal i San Pedro. Bägge fastigheterna tillhör en marockan med spanskt medborgarskap. Inga personer har kommit till skada men de två bomberna har orsakat stora materiella skador. I dagsläget har polisen ingen direkt misstänkt för dåden men man är säker på att det handlar om en intern maktuppgörelse relaterad till narkotika.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Bankerna är inte tillräckligt starka

Det är nu tio år sedan som Lehman Brothers gick i konkurrs. Sedan dess har mycket hänt – inte minst i den finansiella världen. Men presidenten för Internationella Valutafonden (IMF), Christine Lagarde, har sagt att varken de spanska eller europeiska bankerna är tillräckligt starka för att klara av en ny kris: ”Bankerna har blivit markant starkare – även de spanska – men det är tydligt att en del skulle få problem om det inte blir en förnuftig lösning på Brexit, på handelsproblemen med USA samt om de enskilda ländernas ekonomiska stimulans stoppas.”
I början av veckan uttalade hon sig även gällande den spanska regeringen, hos vilken hon sakar nya initiativ samt reformer för att få mer fart på både sysselsättningen och ekonomin.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.