Vad går du och tänker på just nu? Rose-Marie Wiberg

Vad går du och tänker på just nu? Rose-Marie Wiberg

I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.

Denna månad träffar vi Rose-Marie Wiberg, som har varit bosatt i Marbella sedan 2004. Rose-Marie är initiativtagare och ägare till företaget Iniciativa, som varit aktivt sedan 2009, men själv har hon över 30 års erfarenhet av att bland annat arrangera konferenser och andra evenemang, hon har arbetat med marknadsföring och försäljning och så bloggar hon samt är upplevelsekreatör.
Rose-Marie var tidigare ordförande för SWEA Marbella under fyra år och är fortfarande aktiv internationellt inom detta stora nätverk för svenska kvinnor i världen.
 
Vad går du och tänker på just nu?
Just nu planerar jag en nystart som påverkar mig både jobbmässigt och så klart även privat. Jag vill dra ner på jobbet till halvtid. Även om det är fantastisk roligt att arrangera både bröllop, konferenser och long stay-resor så känns det som att det är rätt tidpunkt att prioritera mycket annat som jag tycker om. Att resa, att läsa mer, att måna och bry mig om mina vänner och familj, att uppleva nya platser och prova på nya saker i livet. Kanske jobba som volontär för att få nya impulser. Vi får se hur jag lyckas.
 
Vad ser du mest fram emot i oktober?
Att resa. Oktober blir en resande månad. Först åker jag till Milano för att vara med på ett av SWEA:s regionmöten och efter det åker jag till Mallorca för att medverka på två andra SWEA-regioners möten. Samtidigt passar jag på att stanna några dagar i Palma för att träffa vänner.
Det är roligt att återse både Milano och Palma eftersom det är länge sedan jag var där samtidigt som det är ett trevligt sätt att träffa så många Sweor från andra delar av världen eftersom jag sitter som sammankallande i SWEA Internationals valberedning och alltid spejar efter nya förmågor.
 
Du har alltid varit mycket aktiv i arbete, organisationer och projekt. Vad driver dig?
Jag tycker att det är roligt att utvidga mitt nätverk och att lära mig nya saker, samt att upptäcka nya möjligheter! Det är ju också ett sätt att utveckla mig själv och få nya upplevelser. Jag har svårt att bara ”göra ingenting”. Mitt motto är ”Se en möjlighet i varje svårighet i stället för en svårighet i varje möjlighet”. Jag försöker att leva efter detta så gott jag kan.
Vilka personer i ditt liv beundrar du?
Mina nära vänner.
Vad gör du helst en ledig dag?
Åker på en utflykt, bakar matbröd eller sätter mig tillrätta i min stol på balkongen för att läsa en bra bok.
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.