Val till Junta de Andalucía: Susana Díaz är storfavorit · Gamla stan i Marbella ska renoveras · Ny klimatlag på väg

Val till Junta de Andalucía: Susana Díaz är storfavorit · Gamla stan i Marbella ska renoveras · Ny klimatlag på väg

Val till Junta de Andalucía: Susana Díaz är storfavorit

Den 2 december ska andalusierna till valurnorna. Det har utlysts regionalval och den sittande presidenten, Susana Díaz från PSOE, är storfavorit och förväntas bli omvald. Enligt de senaste opinionsmätningarna ser det ut som om socialistpartiet behåller sina 47 mandat som partiet fick under de senaste valet. PSOE är bara åtta mandat från de 55 som ger absolut majoritet. Både PP, Ciudadanos och Podemos, som ställer upp under namnet Adelante Andalucía, ser ut att få mellan 20-22 mandat i det andalusiska parlamentet, så med lite hjälp från antingen Ciudadanos eller Podemos kan Susana Díaz fortsätta sitta på tronen. Valets stora förlorare antas bli PP som, enligt opinionsundersökningarna, förlorar en tredjedel av sina röster och mandat.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Gamla stan i Marbella ska renoveras

Stora delar av Marbellas gamla stadsdel ska renoveras, men det kommer att göras lite åt gången, för att inte störa stadens invånare och handlare mer än nödvändigt. Första delen av stadsförnyelsen kommer att ske på gatorna Atarazanas och Postigo, där första spadtaget tas strax efter årsskiftet. Projektet förväntas kosta 800 000 euro, vilket delvis finansieras genom EU-bidrag, och arbetet förväntas vara färdigt innan sommaren.
 
 
 
 
 

{loadposition google} 

 
 
 
 

Ny klimatlag på väg

Den spanska regeringen arbetar just nu på att få igenom en ny och omfattande klimatlag. Lagens tydliga mål är att minska CO2-utsläppet med 90 procent jämfört med 1990.
Det ambitiösa projektet består av flera delmål, men från år 2040 ska det inte längre vara möjligt att köpa en bil som kör på diesel och från år 2050 ska alla fordon vara el-bilar. Innan detta kommer landets tankstationer uppmanas att installera laddningsstationer för el-bilar.
Visserligen sitter Pedro Sánchez och hans socialistparti i en minoritetsregering men förslaget förväntas få brett stöd i parlamentet.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.