Regn, regn, regn… · Eventuellt parlamentsval på intågande · Rod Stewart kommer till Fuengirola

Regn, regn, regn... · Eventuellt parlamentsval på intågande · Rod Stewart kommer till Fuengirola

Regn, regn, regn…

Det är inte ovanligt att det regnar mycket i Málagaprovinsen under hösten men i år har mängden regn som fallit varit mer än vanligt. Förra månaden blev den regnigaste oktobermånaden på 10 år och nu i november finns det ingenting som tyder på att regnet kommer att lugna sig. I söndags föll årets största skyfall över flera städer i provinsen, under tisdagsmorgonen forsade regnet återigen ned över hela Costa del Sol och prognosen för torsdagen och fredagen pekar återigen på stora mängder regn.
Allt regn är naturligtvis negativt för kustens många golfbanor samt för dem som älskar friluftsliv men i gengäld jublar många av lantbrukarna och så är det positivt att Málagaprovinsens vattenreservoarer nu är fyllda till randen.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Eventuellt parlamentsval på intågande

Pedro Sánchez och PSOE har det svårt – så svårt att den spanska statsministern med stor sannolikhet kommer att utlysa parlamentsval innan mandatperioden är slut. Statsministerns minoritetsregering lyckas nämligen inte samla majoritet för den nya finanslagen och därför kan han se sig tvingad att utlysa nyval. Stödet till Pedro Sánchez från partiet Podemos och de små nationalistpartierna har delvis försvunnit, så dagens sittande regering kan inte nå någonstans. Just finanslagen är regeringens ömma punkt, för budgetarna för nuvarande år har aldrig heller antagits. Finanslagen för 2018 är således en repris av budgetarna för 2017, då Partido Popular satt vid maken, och de budgetarna ville inte PSOE arbeta vidare med.
Det spekuleras vilt om ett datum för det kommande valet. Ett förslag är den 26 maj, då det även hålls kommunalval i hela landet. Men innan dess ska andalusierna till valurnorna i regionalvalet den 2 december.
Det röstas med andra ord som aldrig förr i Spanien.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Rod Stewart kommer till Fuengirola

Den populära skotten Rod Stewart är aktuell med ny musik och en ny världsturné. Den 2 juli tar denna turné vägen förbi Fuengirola, där Rod Stewart kommer ge en konsert på arenan MareNostrum Castle Park, vid borgen Castillo Sohail. Han ska alltså spela på samma scen som Simply Red, Sting och Santana har spelat under de senaste åren.
Biljettförsäljningen till Rod Stewart börjar redan nu på fredag på Marenostrumcastlepark.com och på El Corte Inglés. Biljetterna kommer att kosta mellan 65-120 euro.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 calle larios malaga

Málaga har Europas bästa soliga julmarknader

Att Málaga har många julmarknader upptäcker man så snart man besöker provinshuvudstaden i juletider och nu har Málaga också blivit utnämnd som staden med ”Bästa soliga julmarknaderna i Europa” av organisationen EBD (European Best Destinations). I deras motivering skriver det bland annat att Málaga inte nöjer sig med bara en liten julmarknad i skuggan av palmträd utan att staden har flera fina julmarknader, samt att Málaga är staden dit man ska åka om man vill fira jul i solen. Men deras rosande över Málaga stad slutar inte där. Organisationen betonar också julbelysningen i staden som en av de vackraste i hela Europa.
Generellt lyfter EBD fram Málaga stad som en av de trendigaste destinationerna i Europa, baserat på stadens överraskande blandning av sol, strand, kultur, äkthet, tradition och shopping.
Julbelysningen i Málaga stad tänds i år den 30 november och pågår fram till och med den 6 januari. På Calle Larios hålls en ljusshow ackompanjerad med musik varje dag kl. 18.30 och 21.30 (fram till 4 januari).
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.