Ny lag kring bostadslån · Böter på 4,9 miljoner euro till Artur Mas · Erotiska tapas i Fuengirola

Ny lag kring bostadslån · Böter på 4,9 miljoner euro till Artur Mas · Erotiska tapas i Fuengirola

Ny lag kring bostadslån

Osäkerheten som rådigt om vem som är betalningsansvarig för de kostnader som finns kopplade till upprättande av ett bostadslån i Spanien har resulterat i en ny lag, som den spanska regeringen nyligen blixtsnabbt antog. Den nya lagen säger att det är bankerna som är skyldiga att betala kostnaderna, som främst består av en stämpelavgift och en mindre uppläggningsavgift, någonting som kunden hittills fått betala. De nämnda kostnaderna utgör ca 1 procent av bostadslånets storlek.
Hela frågan kring vem som ska betala dessa kostnader kom upp när några konsumentorganisationer klagade över att det var bankkunderna som betalade dessa kostnader. Därefter har en avdelning inom Högsta domstolen och Högsta domstolen i sin helhet sagt emot varandra, vilket skapade stor osäkerhet och näst intill orsakade ett kortvarigt stopp i bostadshandeln i landet.
Den nya lagen får inte retroaktiv verkan så det är långtifrån alla låntagare som är nöjda med den nya lagen. Och inte heller bankerna är nöjda. Därför förväntas det nu att de spanska bankerna kommer att överklaga den nya lagen till EU-domstolen i Bryssel och/eller införa nya avgifter, som kommer att drabba alla bankkunder.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Böter på 4,9 miljoner euro till Artur Mas

Den före detta presidenten för det katalanska Generalitat, Artur Mas, har dömts för att ha använt offentliga medel till att utlysa det första olagliga katalanska självständighetsvalet, som sattes till den 9 november 2014. Straffet som den före detta katalanska ledaren har dömts till, tillsammans med sina nio närmaste politiska kollegor, är att betala tillbaka totalt 4,9 miljoner euro till staten. De åtalade är alla skyldiga men Artur Mas står som ansvarig för att böterna betalas. Artur Mas drog sig tillbaka från politiken kort efter det misslyckade självständighetsvalet för att ge plats åt Carles Puigdemont. Sedan dess har han ägnat sig åt att försvara sig i alla da fall som därefter rests mot honom.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 

 

Erotiska tapas i Fuengirolatapa erotica2

För den 10:e gången serveras det erotiska tapas på många av Fuengirolas barer och restauranger. Traditionen trogen tävlar stadens restauranger om att servera de bästa och mest kreativa tapas. I år deltar 72 barer och restauranger, vilket är fler än någonsin tidigare, och den erotiska tapas-veckan präglar därför hela staden.
Hos alla deltagande barer och restauranger kostar en tapa med dryck 2,50 euro och hos alla dessa finns det röstsedlar, på vilka man via ett poängsystem kan rösta på olika tapas.
Den erotiska tapas-veckan slutar nu på söndag, den 18 november.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 
 
 

Julbasar i Marbella julebasar marbella

Årets julbasar till förmån till den välgörande organisationen Cáritas hålls i Marbellas Kongresscenter denna helg. Julmarknaden har öppet torsdag till söndag (15-18 november) mellan kl. 11-22.
Inträdet kostar 1 euro och detta belopp går till välgörande ändamål.
Det kommer att vara underhållning, konserter och middag, som bokas vid sidan om, fredag, lördag och söndag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

SWEA Marbellas företagarmässa den 15 november

I morgon, torsdag, är det återigen dags för SWEA Marbellas mycket populära och oerhört uppskattade företagsmässa!
Här får du som besökare chans att bekanta dig med och träffa en del av den stora svenskkolonin som finns på plats, med företagare från vitt skilda branscher såsom klädbutiker, fastighetsmäklare, inredningsfirmor, matbutiker osv. som presenterar sina tjänster och produkter, samtidigt som det bjuds på smått att äta och dricka. Kvällen kantas även av uppträdanden, lotteri och många goda chanser till nya bekantskaper, kära återseenden och mingel.

Plats: Hotel H10, vid casinot i Marbella
 
Datum: I morgon, torsdagen den 15 november
Tid: kl. 17.00–20.00
 
 
swea messe
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.