Tredje Michelinstjärnan till Dani García · Det skrivs böter i trafiken som aldrig förr · Nytt ekologiskt hotell i Torrox

Tredje Michelinstjärnan till Dani García · Det skrivs böter i trafiken som aldrig förr · Nytt ekologiskt hotell i Torrox

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Tredje Michelinstjärnan till Dani García

Den Marbellafödda kocken Dani García skrev i onsdags in sig i de gastronomiska historieböckerna när han tilldelades sin tredje Michelinstjärna. Det är nämligen bara ett fåtal kockar som lyckats uppnå denna status. Dani García har drivit flera restauranger med mycket upp- och nedgående ekonomiska resultat men under de senaste åren har han mött stor framgång med sin restaurang i Puente Romano i Marbella. Den spanska mästerkocken specialiserar sig först och främst på att utveckla det andalusiska köket.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Det skrivs böter i trafiken som aldrig förr

Den spanska polisen har under året skrivit inte färre än 3 300 böter till bilister som pratat i mobiltelefon medan de kört bil. Detta är ett nytt rekord och för första gången överstiger mängden av denna sorts böter antalet böter för bilkörning under påverkan av alkohol. Bötessumman för att tala i mobiltelefon medan man kör ligger fast på 200 euro.
Hastighetsböter är fortfarande de vanligaste böterna som skrivs ut i trafiken. Så många som 10 300 bilister har under årets lopp fått böta för att de kört för fort. När det gäller bilkörning under påverkan av narkotika har 700 bilister fått böter för att ha gjort detta.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Nytt ekologiskt hotell i Torrox

Bara 100 meter från stranden ligger Torrox Costa första ekologiska hotell. Hotellet har inte fler än fem rum – men har kostat 600 000 euro, inklusive tomten på 800 m2. Bakom hotellet står ett par från Madrid som tror på området och konceptet med ett ekologiskt hotell – ett så kallat passivhus.
Det nya hotellet har byggts av enbart ekologiska material och drivs med modern solenergi, med solvärme som kan sparas till dagar utan sol. Ett annat exempel på hotellets ekologiska linje finns i städprodukterna – hotellägarna är nämligen pionjärer med en rad nya produkter.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco