Spänningen ökar inför regionalvalet · 13 tvångsprostituerade fritagna · Stora investeringar i Málaga

Spänningen ökar inför regionalvalet · 13 tvångsprostituerade fritagna · Stora investeringar i Málaga

Spänningen ökar inför regionalvalet

På söndag är strax över 5 miljoner andalusier kallade till valurnorna för att rösta i det andalusiska parlamentsvalet, dvs. rösta om vem som ska styra i Junta de Andalucía. Valet skulle egentligen ha hållits först i vår men presidenten för Juntan, Susana Díaz, har utlyst nyval då hennes stödparti Ciudadanos drog tillbaka sitt stöd till PSOE för några månader sedan.
Socialistpartiet är nu redo att bli regionens största parti men samtidigt står det klart att partiet inte får absolut majoritet. Efter valet 2012 fick partiet det stöd det behövde från IU (nu Podemos) och efter valet 2015 fick PSOE hjälp från Ciudadanos. Men inget av dessa samarbeten har riktigt fungerat. På grund av detta är ett av det stundande valets stora ämnen hur Susana Díaz kan få det stöd som hennes parti behöver.
På den andra sidan av parlamentet står Partido Popular som valets stora förlorare och rösterna förlorar de till Ciudadanos. Och just dessa två partier befinner sig bara några få mandat i från att kunna bilda regering om man tittar till de senaste opinionsundersökningarna.
Valet är alltså oförutsägbart men på söndag kväll förväntas alla röstarna vara räknade så att valresultatet kan presenteras.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

13 tvångsprostituerade fritagna

I början av veckan lyckades polisen lokalisera och frita 13 kvinnor från Nigeria. Kvinnorna hade hållits som sexslavar och tvingats prostituera sig på gatorna i industrikvarteret Guadalhorce i Málaga samt på strandpromenaden i Fuengirola. Bakom den kriminella verksamheten står tio personer, som nu har gripits. Åtta av de gripna är nigerianer och två är spanjorer, och dessa är nu åtalade för att ha lockat kvinnorna till Spanien på falska villkor. Det sägs att den kriminella verksamheten ska ha krävt kvinnorna på mellan 25 000 – 35 000 euro extra för resan, när kvinnorna redan anlänt i Spanien, en summa som kvinnorna tvingades betala av via prostitution.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Stora investeringar i Málaga

Sedan renoveringsarbetet av Málagas huvudvägen Alameda Principal startades för ett par månader sedan har åtta stora fastighetsaffärer skrivits under i området, till ett totalt värde av 60 miljoner euro. Alameda Principal är den centrala genomfartsleden vid änden av huvudgågatan Calle Larios. Vägen är flerfilig och nu ska kommunen göra en del av denna till gågata för att främja stadslivet och det lokala näringslivet. Därför ser nu flera investerare nya möjligheter i de gamla, stora byggnaderna som hittills har inrymt små hotell, konto och lokala butiker.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.