Utbyggandet av Hospital Costa del Sol påbörjas igen · Bankerna svarar tillbaka · Mer strandpromenad till Estepona

Utbyggandet av Hospital Costa del Sol påbörjas igen · Bankerna svarar tillbaka · Mer strandpromenad till Estepona

Utbyggandet av Hospital Costa del Sol påbörjas igen

Arbetet med att bygga ut sjukhuset i Marbella har stått still sedan 2010 på grund av en djup konflikt mellan Junta de Andalucía och byggföretaget Abengoa, som skulle stå för det stora projektet. Konflikten bottnar i utlicenseringen av sjukhusets nya parkeringsgarage, som gavs till ett dotterbolag till Abengoa, då detta bolag fick allvarliga ekonomiska problem 2010. Detta medförde stora tvivel och juridiska problem vilket alltså slutade med att bygges lades på is. Men nu, efter 8 års juridiskt käbbel, har parterna kommit överens om att Junta de Andalucía ska betala 12 miljoner euro i kompensation till Abengoa för att bryta avtalet. Detta innebär att Juntan kan börja om och göra ett nytt avtal för utlicenseringen samt återuppta arbetet.
Utbyggandet av Hospital Costa del Sol kommer att öka sjukhusets kapacitet med inte mindre än 70 procent, någonting som det finns stort behov av då det råder kapacitetsbrist i hela Málagaprovinsen.
Projektet är budgeterat till 48,5 miljoner euro men det är fortfarande oklart när projektet väntas stå färdigt.

 
 
 
 
{loadposition google_native}

 
 
 

Bankerna svarar tillbaka

Det jublades högt när regeringen för ett par veckor sedan beslutade att det framöver är bankerna som ska betala kostnaderna som finns förknippade med utställande av nya hypotekslån. Nu tyder dock mycket på att det som några få kommer att spara på detta kommer att bli dyrt för mängden. Vid årsskiftet kommer bankerna nämligen, med stor sannolikhet, att införa nya avgifter på andra tjänster och/eller höja de nuvarande avgifterna. Bankerna har varken råd eller lust att minska sina vinster i en tid då alla banker går igenom stora omorganiseringar med nedskärningar och sammanslagningar för att klara av konkurrensen på marknaden.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

 
 
 

Mer strandpromenad till Estepona

Arbetet med att bygga ut strandpromenaden i och omkring Estepona fortsätter. Två mindre faser av renoveringsarbetet har just avslutats samtidigt som de första spadtagen tas till två nya faser på totalt 1 000 nya meter strandpromenad i området omkring La Morocha och Laguna Village.
Fortsätter nu projektet som planerat kommer Puerto Banús och Estepona att länkas ihop med en ny strandpromenad om bara några år.
Projektet är delvis finansierat av Junta de Andalucía och Esteponas kommun.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.