Torremolinos inviger nya torg och gågator · Stor framgång och mycket drama till Málaga Marathon · Ingen julbelysning i Nerja · Europe kommer till Fuengirola

Torremolinos inviger nya torg och gågator · Stor framgång och mycket drama till Málaga Marathon · Ingen julbelysning i Nerja · Europe kommer till Fuengirola

Torremolinos inviger nya torg och gågator

Projektet har blivit en aning försenat men det hindrar inte kommunstyret i Torremolinos att nu inviga nya Plaza Costa del Sol och stora delar av Avenida de Palma de Mallorca, som varit avspärrade under de senaste månaderna på grund av omfattande byggarbete i och med arbetet att göra området till gågator. Totalt är det över 10 000 m2 som har renoverats och omlagts till nya torg och gågator. Projektet har kostat kommunen totalt 3 miljoner euro och det var PSOE:s största vallöfte inför kommunvalet 2015.
De nya gågatorna med även ny belysning, nya bänkar och nya rabatter hoppas man nu ska främja det lokala näringslivet, som hittills lidit en del beroende på säsong. Och just för att hjälpa julförsäljningen och julstämningen har kommunen valt att öppna de nyrenoverade torgen och gatorna lite tidigare än planerat.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Stor framgång och mycket drama till Málaga Marathon

Málaga kommun har länge satsat mycket på kultur- och företagsturism. Mycket pekar nu på att kommunen nu även kommer att börja satsa på idrottsturism. Den nionde upplagan av Málaga Marathon i söndag samlade 5 000 löpare, med 30 olika nationaliteter, vilket är nytt rekord. Med en vinnartid på 2.11.07 kom Lemi Dumecha i mål och satt nytt rekord. Med det stora intresset kring årets maraton samt kvaliteten på det har Málaga blivit en seriös aspirant till en topp 5 placering över de mest populära maratonloppen i Spanien. Landets största maraton hålls i Valencia, Sevilla, Madrid och Barcelona, men Málaga har kommit långt på bara kort tid. För bara tio år sedan hölls det överhuvudtaget inget maraton i staden.
Årets maraton fick en mycket dramatisk avslutning med en kollaps på målsträcket, vilket kan ses i detta videoklipp
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Ingen julbelysning i Nerja

Det är fullt med julbelysning på gator och torg längs hela Costa del Sol, men inte i Nerja. Av oförklarliga skäl har årets julbelysning i staden fortfarande inte kommit upp. Det sägs att kommunen inte har folk till att göra det. Dessutom så är det inget bolag som har visat intresse för uppgiften när den i mitten i november lades ut på entreprenad.
På grund av detta har kommunen nu hyrt in ett bolag från Córdoba som ska ta sig an uppgiften. Kommunen lovar att allting ska vara färdigt till fredag – men många tvivlar på detta.
Totalt spenderar kommunen 50 200 euro på årets julbelysning.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 
 
europe2018

Europe kommer till Fuengirola

Det finns goda nyheter för musikälskare på Costa del Sol. Festivalen ”Rock the Coast” kommer nämligen till Fuengirola i juni nästa år och det med tre stora huvudnamn som Rainbow, Scorpions och svenska Europe. Det är första gången någonsin som de svenska världsstjärnorna kommer till Costa del Sol och på det fina festivalprogrammet får Europe fint sällskap av ytterligare två svenska band: Seveth Wonder och Tribulation.
Rock the Coast festivalen firas i två dagar, 14-15 juni 2019, och blir en av många stora händelser som kommer hållas på kommunens konsertarena Parque MareNostrum vid Castillo Sohail.
Biljetter till Rock the Coast koster från 80 euro och kan köpas på: www.marenostrumcastlepark.com
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.