Unicaja på väg in i ny stor fusion · Nu ska Benalmádenas hundägarna hålla rent · Ny regionalregering på väg

Unicaja på väg in i ny stor fusion · Nu ska Benalmádenas hundägarna hålla rent · Ny regionalregering på väg

Unicaja på väg in i ny stor fusion

Det har hänt mycket hos Málagas lokala sparbank de senaste 5-10 åren – och någonting tyder på att det nu kommer att hända ännu mer. Förhandlingara om en fusion med den nordspanska banken Liberbank är nämligen verklighet. Unicaja har tidigare övertagit Banco Ceiss och blev för ett par år sedan börsnoterat, med stor framgång. Därför heter Unicaja nu Unicaja Banco. Liberbank har i dag sitt säte i Asturien och är resultatet av en fusion mellan de fyra sparbankerna Asturien, Extremadura, Castilla La Mancha och Cantabrien. Även Liberbank börsnoterades för ett par år sedan.
Blir fusionen realitet kommer Unicaja Banco bli Spaniens sjätte största bank med aktier för 96 000 miljoner euro och 10 800 anställda fördelade på 1 800 filialer.
Vågen av fusioner inom den spanska bankvärlden började när finanskrisen bröt ut 2008. De mindre sparbankerna klarade inte av att stå emot och regeringen tvingades ge statligt stöd medan en omfattande plan för fusioner, nedskärningar och börsnoteringar gjordes.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Nu ska Benalmádenas hundägarna hålla rent

Benalmádenas kommun har just antagit ett nytt dekret som säger att hundägare ska göra rent efter sina hundar efter att hundarna kissat på allmän plats. När en hund kissar på en gata, ett torg, på en mur eller fastighet ska kommunens hundägare göra rent efter husdjuret. Därför ska alla hundägare nu ha med sig en flaska med såpvatten när de är ute och rastar hunden. Har de inte det är det lokalpolisens uppgift att ställa ut böter. Kommunen har ännu inte beslutat böternas storlek.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Ny regionalregering på väg

Förhandlingarna mellan Partido Popular och Ciudadanos i Andalusien är i full gång. Bägge partierna erkänner att förhandlingarna är svåra men å andra sidan vill de inte heller missa möjligheten att få till ett systemskifte efter 36 års socialistiskt styre. Men ska de det så ska de också ta hänsyn till VOX i det nya regeringsunderlaget. Det nya partiet inom den andalusiska politiken har inget behov av att bli en del av den nya regeringen men de vill höras samt ha igenom vissa punkter om de ska ge sitt stöd till en ny regering.
VOX:s tolv mandat är avgörande för en ny borgerlig majoritet i det andalusiska parlamentet.
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.