Världens bästa IKEA · Fängslade katalanska politiker hungerstrejkar · Borgen slår rekord i Spanien · Julen förväntas bli varm

Världens bästa IKEA · Fängslade katalanska politiker hungerstrejkar · Borgen slår rekord i Spanien · Julen förväntas bli varm

Världens bästa IKEA ligger i Málaga

IKEA har i dag 422 varuhus runt om i 50 länder och av alla dessa ligger det bästa IKEA-varuhuset i Málaga. Detta har en intern jury i den världsomspännande koncernen nyligen beslutat. 48 IKEA-varuhus från 46 länder kämpade om att bli bästa IKEA-varuhuset men mätt på ekonomisk tillväxt samt kunders och anställdas tillfredsställdhet var det inget av de andra varuhusen som kunde mäta sig med det i Málaga. IKEA i Málaga öppnade 2007 och sedan dess har glada kunder från stora delar av Andalusien besökt varuhuset.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Fängslade katalanska politiker hungerstrejkar

Fyra av de fängslade katalanska politiker som stod bakom det olagliga självständighetsvalet i oktober förra året har börjat hungerstrejka. Det gör de i protest inför deras rättegång, som är planerad till januari. Ingen av de häktade katalanska politikerna tror att de kommer att få en rättvis och objektiv rättegång. Hungerstrejken visar tydligt att den relativt nya spanska statsministern, Pedro Sánchez, inte lyckats förbättra det ansträngda förhållandet till den katalanska regionalregeringen. Statsministerns länge väntade möten med regionalregeringen drar ut på tiden medan hans justitieminister garanterar att de häktade katalanska politikerna ska få en rättvis rättegång. Detta sker samtidigt som den katalanska ledaren, Quim Torra, i sympati till sina fängslade kollegor, varken gör det ena eller andra när det kommer till officiella frågor i det katalanska parlamentet.
 
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 
 

Borgen slår rekord i Spanien

Den danska politiska dramaserien Borgen som var populär i Sverige 2011-2013 har blivit så populär i Spanien att den nu är ett av de mest sedda programmen på Canal+. Därför kommer nu den spanska betalkanalen sända den andra säsongen av serien med start den 10 januari.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Julen förväntas bli varm

Höst- och vintervädret är mycket skiftande i år. Oktober blev den regnigaste oktober månad på 10 år och regn samt kraftiga vindar präglade även november. Men början av december har varit överraskande mild. Under julmånadens första vecka har både natt- och dagstemperaturerna i hela landet legat 3-6 grader över det normala genomsnittet.
Den stundande helgen förväntas också bjuda på sol och värme i Málagaprovinsen, vilket enligt meteorologerna kommer att fortsätta ett litet tag framöver. Väderexperternas prognos pekar nämligen på en december med massa sol och milda temperaturer.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.