Spansk politik: VOX stormar fram · Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga · Europas största julgran står i…

Spansk politik: VOX stormar fram · Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga · Europas största julgran står i...

Spansk politik: VOX stormar fram

Det nya partiet inom spansk politik, VOX, har kommit för att stanna. I de senaste nationella opinionsundersökningarna stormar partiet fram och skulle det vara spanskt parlamentsval i morgon så visar opinionsundersökningarna att partiet skulle få 29 mandat. Samma stora framgång ses för Ciudadanos, som skulle få 70 mandat enligt opinionsundersökningarna – en fördubbling av vad de har i dag.
Det ser ut som om det skulle bli ett jordskredsval men trots det är den globala bilden av spansk politik oförändrad, enligt opinionsmätningarna, för sett till helheten kan varken Partido Popular, Ciudadanos och VOX på den ena sidan eller PSOE eller Podemos samla ihop en majoritet. Vikten på vågskålen är återigen de små nationalistpartierna i Baskien och Katalonien samt de få som röstar blankt.

VOX fick sitt politiska genombrott vid det andalusiska regionalvalet den 2 december. Allting visar på att Andalusien får en ny borgerlig regionalregering med Partido Popular och Ciudadanos, men den nya regeringen är mycket beroende av VOX:s tolv nya mandat. Förhandlingarna om det nya regeringsunderlaget i Andalusien fortsätter.

 

 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga

Det tas nu allvarliga krafttag i kampen mot sydspanska narkotikasmugglare. I onsdags stormade polisens specialstyrkor en industrilokal i Vélez-Málaga där de hittade 1 000 kg kokain som var gömt i avokador. Sedan i början av december har myndigheterna haft ett vakande öga på ligan som står bakom narkotikasmugglingen samt industrilokalen. Totalt fyra personer anhölls vid tillslaget: två spanjorer, en marockan och en rom. Tillslaget är ett av årets största. Det största ägde rum i slutet av oktober då polisen beslagtog 6 300 kg kokain på ett lager i Málaga.
De 1 000 kg uppskattas ha ett värde av 60 miljoner euro på gatan. Kokainet kommer från Sydamerika och har fraktats via Algeciras innan det konfiskerades i Vélez-Málaga.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Europas största julgran står i…

Det är 55 m högt och har fin belysning från topp till tå. Det är lätt att tro att Europas största julgran skulle stå i London, Paris, Berlin, Barcelona eller Madrid – men granen står faktiskt i Granada. Den stora julgranen står mitt på torget vid shoppingcentret Nevada, som är ett av landets största shoppingcenter. På torget finns det även en julmarknad och julkrubba.
Europas största julgran har naturligtvis blivit en turistattraktion och hotellbokningarna under december har ökat med 22 procent.
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.