Rea överallt · Brexit · Gym på stranden i Marbella

Rea överallt · Brexit · Gym på stranden i Marbella

Rea överallt

Under måndagen och tisdagen startades årets stora rea. Vanan trogen ringlade sig körna med köpsugna spanjorer långa utanför landets stora butiker när dörrarna öppnade till årets januarirea.
Rean pågår inte bara under januari utan många butiker kommer att fortsätta till slutet av februari. I Spanien har man nämligen en tradition att även ha rea på reapriset och rea på rea-reapriset. Denna tradition följs även på internet och det förväntas att mellan 30-40 procent av reans omsättning kommer att skapas online.
Och handlarna i Málagaprovinsen har behov av en bra rea i år för flera lokala handlare vittnar nämligen om att deras julrea minskat med upp till 4 procent jämfört med året innan.

 
 
{loadposition google_native}
 
 

Brexit

Framtiden för de många tusentals brittiska residenter i Spanien samt för de många företag som är beroende av brittiska kunder avgörs på tisdag. Den 15 januari ska nämligen det brittiska parlamentet rösta om Brexit-avtalet, då Storbritanniens premiärminister (Theresa May) samt övriga EU-länder ska ha Brexit-förhandlingarna färdiga.
Valet var först satt till den 12 december men ställdas in då det tydligt framgick att Theresa May inte skulle lyckas samla majoritet för att få igenom avtalet. Dock är det fortfarande ytterst tveksamt om Theresa May lyckats övertala skeptikerna sedan dess.
Godkänns inte avtalet är det ovisst vad som kommer att ske.
Den 31 mars är slutdatumet för britternas utträde ur EU.
 
 
{loadposition google}
 
 
fitness marbella

Gym på stranden i Marbella

Marbella har länge velat finna ett sätt att använda stadens stränder hela året runt. Därför kommer kommunen nu att bygga en rad mindre gym på flera av stränderna. De nya gymmen utgörs av en container som bara är 8 m2 stor men som när den ”packas ut” och innehållet monteras blir ett gym på totalt 120 m2. Bakom initiativet står kommunfullmäktige och planen är att det är kommunen som ska investera och driva de nya gymmen. Men innan projektet blir verklighet måste det godkännas av Junta de Andalucía i Sevilla, då alla stränder är allmän plats vilket innebär att det krävs ett speciellt tillstånd för ekonomisk aktivitet, precis som det gör för chiringuitos (strandbarer).
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.