La Sueca hälsar välkommen till ett nytt år och En Sueco januari 2019

La Sueca hälsar välkommen till ett nytt år och En Sueco januari 2019

Jag brukar inte ha svårt att komma på någonting att skriva om här. Denna gång är det dock trögt. Troligtvis hör det ihop med den hektiska period som har varit. December är alltid hektisk på En Suecos redaktion. Detta för att få allting färdigt inför januarinumret, dels för att redaktionen ska får lite ro årets sista dagar och dels för att tryckeriet ska hinna med att trycka magasinets alla sidor bland alla helger i slutet av året, så att ni läsare kan hålla detta, årets första En Sueco, i handen redan 2 januari!

 
Så vad händer 2019? Själv har jag faktiskt ett jubileum att fira. Den 28 januari för exakt 10 år sedan ankom jag Málagas flygplats, terminal 2 förstås, trean var ju inte byggd. Det ena jag hade med mig från Sverige var två maxpackade resväskor samt ett handbagage som vägde drygt 12 kg mer än tillåtet. Planen var helt enkel – bär livet i Spanien så stannar jag, brister det så återvänder jag till Stockholm.
Vad är så resultatet nu 10 år senare tror ni? Har jag återvänt? Ja, för semestrar, men inte för gott. I stället har jag planterat om mina rötter här på Europas sydspets.
 
Jag tycker att livet här är härligt. Jag lär mig ständigt nya saker, upptäcker nya platser (Spanien är ju så stort!) och ju mer jag lär mig av språket desto mer inser jag att jag har en lång väg kvar. Det blev bara tre månaders studier på Málagas universitet innan vardagslivet tog över med olika jobb, till dess att jag lite mer än ett år efter att jag landade på Málagas flygplats klev in här på En Sueco-redaktionen för första gången. Men efter 10 år i detta fantastiska land så snackar jag på, förstår och gör mig förstådd, och bjuder på de skratt som mina ibland felvalda ord och grammatiska fel lockar fram.
 
När man flyttar såhär kan man välja att se äventyret som en resa eller som flera parallella resor. Det sistnämnda gäller för mig. En annan sak är att jag känner att jag som egen individ står stadigt med bägge fötterna på marken här på Costa del Sol. En känsla jag saknade i Stockholm. Där upplevde jag att så mycket handlade om att passa in i de fack som man valde att leva i – eller strävade efter att leva i. Här på Costa del Sol å andra sidan upplever jag inte dessa fack, eller stämplar om man vill säga så. Här älskar jag att möten med nya människor inte alltid börjar med vad man arbetar med, vilken bil man kör, vilken adress man bor på, vilken mobiltelefon man har. Här känner jag frihet. Och som sagt, det som för mig framåt är flera parallella resor.
 
Några av dessa parallella livresor är livet i familj som mamma och sambo samt min egen resa
– jag som individ.
En annan är den häftiga resa jag får göra med En Sueco! Tack vare detta svenska magasin har jag lärt känna stora delar av Costa del Sol samt en hel del av det övriga Spanien. Jag har lärt mig mer av det politiska systemet. Jag har fått landets historia, tradition, kultur och gastronomi serverat till mig på en silverbricka. Och mycket, mycket mer. Tänk vilken fantastisk del av mina resor!
Att jag själv är med och skapar detta magasin är som grädde på moset. Och än bättre är till och med att jag får förmedla det som jag själv uppskattar så mycket till er läsare!

 
Så välkommen till 2019 med En Sueco!
 
 

Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.