Ny regering klar i Andalusien · Tidsfristen att anmäla sig till kommunalvalet förlängs Kallfront över hela Málagaprovinsen

Ny regering klar i Andalusien · Tidsfristen att anmäla sig till kommunalvalet förlängs Kallfront över hela Málagaprovinsen

Ny regering klar i Andalusien

Bitarna har fallit på plats i pusslet om Andalusiens nya regionalregering. Juanma Moreno från Partido Popular blir president och Juan Marín från Ciudadanos blir vicepresident. De två partierna har enats om en handlingsplan med 90 punkter och kommer att ha ett nära samarbete de kommande fyra åren. Alliansen får stöd av det nya partiet VOX, som har fått med några av sina huvudpunkter i avtalet, dock inte de mest kontroversiella punkterna såsom utvisning av illegala immigranter samt ändring i jämställdhetslagen.
Den nya regeringen har, med stöd från VOX, absolut majoritet och förväntas tillträda redan nästa vecka.

 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Tidsfristen att anmäla sig till kommunalvalet förlängs

Flera kommuner har förlängt tidsfristen för att skriva in sig i röstlängden inför kommunalvalet den 26 maj. Beslutet bottnar i att flera utlänningar har varit osäkra kring hur de ska gå till väga för att registrera sig i röstlängden. Därför har alltså flera kommuner, bland annat Mijas och Fuengirola, förlängt anmälningstiden till den 30 januari.
För att anmäla dig till röstlängden och vara röstberättigad i det kommande kommunvalet måste du vara mantalsskriven (empadronamiento) i din kommun. Är du inte det ska du gå till din kommun med din lagfart, ditt hyreskontrakt eller din elräkning, för att med det dokumentera din hemvist. Därefter ska du vända dig till kommunens valkontor (Oficina del Cense Electoral) för att anmäla dig till röstlängden. Detta kan även göras online.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Kallfront över hela Málagaprovinsen

Under torsdagen kom det in en kallfront över hela Spanien, vilken har fört med sig ett temperaturfall på upp till 10 grader på en del platser. Dessutom har den kalla vinden gjort att det känns ännu kallare än vad termometern visar. Kallfronten har också dragit in över Costa del Sol och flera kuststäder har registrerat nattemperaturer ned till 5 grader. Lite inåt landet, i städerna Ronda, Antequera och i Axarquía, har det uppmätts ännu längre temperaturer.
Kallfronten uppskattas hålla sig kvar minst över helgen.
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.