Allt görs för att rädda Julen · Fuengirola i tre dagars sorg · Flygplatsen når nytt rekord

Allt görs för att rädda Julen · Fuengirola i tre dagars sorg · Flygplatsen når nytt rekord

Allt görs för att rädda Julen

Málaga håller andan medan räddningstjänsten gör allt de kan för att rädda den två och ett halvt-åriga pojken Julen, som under söndagseftermiddagen föll ned i en gammal, mycket djup brunn i området Totalán strax utanför Málaga. Pojken var ute och gick med sina föräldrar i ett skogsområde när han plötsligt föll ned i brunnen, som bara är ca 25 cm i diameter och knappt synlig i terrängen. Det stora problemet är att räddningstjänsten inte kan komma ned i brunnen, som är ca 107 meter djup, samt att räddningstjänstens kamerautrustning inte kan nå ända ned i botten för att se om Julen fortfarande är vid liv.
Räddningstjänsten tror nu, och hoppas, att en stor mängd grenar på botten av brunnen ska ha dämpat fallet. Vidare arbetar de på två olika möjligheter att nå botten – där de förmodar att barnet befinner sig. Dessa möjligheter är att de antingen gräver sig ned till botten av brunnen från sidan eller att de gräver ned i marken parallellt med den gamla brunnen.
Ett flertal företag har erbjudit sig att hjälpa till i räddningsarbetet, bland annat det svenska företaget SPT (Stockholm Precision Tools) som under 20 år specialiserat sig på att utforma undersökningsverktyg och -tillbehör för världens största olje-, gas- och gruvföretag. Det var t ex SPT som år 2010 hjälpte till i räddningsarbetet av de 33 gruvarbetare som satt fast under marken i 70 dagar i Chile. SPT kunde då, tack vare sin avancerade utrustning, lokalisera den exakta positionen för gruvarbetarna.
Det stora räddningspådraget för att rädda Julen kommer att fortsätta under både torsdag och fredag, vilket uppskattas vara tidsfristen för att kunna rädda den lilla pojken.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Fuengirola i tre dagars sorg

I central Fuengirola, närmare bestämt i en lägenhet på Calle San Salvador, begicks under helgen ett våldsamt mord. Mordoffret, som mördades av sin före detta make, var en 47 årig spansk kvinnan som nyligen flyttat till adressen. Paret hade nyligen separerat efter att ha varit tillsammans i 30 år och tillsammans hade de en 16-årig son, som blev vittne till det obarmhärtiga brottet när hans far tvingade sig in i lägenheten för att slå ihjäl kvinnan med knytnävsslag och ett vapen. Sonen lyckades inte hindra sin far och grannarna kom för sent för att kunna hjälpa till innan det var för sent. Den 50-åriga mannen, som har tysk nationalitet, anhölls strax efter händelsen på Hospital Costa del Sol i Marbella, då han sökte vård för några skador som han fått i samband med dådet.
Nästan hela Fuengirolas kommunfullmäktige samt många grannar och andra invånare i kommunen samlades under söndagen framför kommunhuset för en minnesstund.
”Det är ett brutalt mord som har lamslagit hela vår stad. Vi sänder alla våra tankar och vårt stöd till familjen och kommer göra allt för att hjälpa sonen till den mördade kvinnan”, sa Fuengirolas borgmästare, Ana Mula, som därefter utlyste tre dagars sorg.
Den mördade kvinnan arbetade i shopping- och företagscentret Centro Idea.
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Flygplatsen når nytt rekord

Tiden för nya rekord för Málagas flygplats är inte förbi. För första gången i historien passerar flygplatsen 19 miljoner passagerare under ett år, 2018. Mer exakt passerade 19 021 704 passagerare Málaga flygplats förra året. Det är en ökning med 2,1 procent, och trots allting som sker kring Brexitfrågan är det först och främst britterna som står bakom det nya passagerarrekordet.
När den nya terminalen, Terminal 3, invigdes 2010 uppgick det årliga passagerarantalet på flygplatsen till ca 12 miljoner passagerare om året.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.