Kampen för att hitta pojken Julen fortsätter · Större skillnad mellan rik och fattig · Ny regionalregering får stark Málaga-prägel

Kampen för att hitta pojken Julen fortsätter · Större skillnad mellan rik och fattig · Ny regionalregering får stark Málaga-prägel

Kampen för att hitta pojken Julen fortsätter

De senaste sju dagarna har 300 räddningsmän arbetat dygnet runt för att nå fram till den 2-åriga pojken Julen, som under en promenad med sina föräldrar förra söndagen föll ned i en 107 meter djup brunn i skogsområdet omkring Totalán, strax utanför Málaga. Det handlar om ett enormt evakueringsarbete, som fyller rubrikerna i alla nationella spanska medier. Trots det omfattande räddningsarbetet hade man under tisdagen fortfarande inte lyckats nå fram till Julen. Man har försökt att gräva en horisontell tunnel för att nå fram till pojken, men på grund av den svaga marken, som riskerar att tunneln kollapsar, man har tvingats avbryta arbetet. Nu gräver man i stället en lodrät tunnel bredvid det endast 25 cm breda hålet, som Julen fallit ned i. Stora stenblock har dock försvårat arbetet men det uppskattas att man under onsdagen kommer att nå fram till pojken. Dock är det ytterst tveksamt att Julen fortfarande är vid liv, då han nu varit försvunnen i tio dagar.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Större skillnad mellan rik och fattig

Finanskrisen drabbade spanjorerna så hårt att var sjätte spansk familj hamnat under fattigdomsgränsen. I dag, 10 år efter att finanskrisen började, är faktum att de hårdast drabbade familjerna inte lyckats resa sig. Vid slutet av 2018 fanns det 617 000 hushåll i Spanien utan inkomst. Detta är en ökning med 16 500 hushåll jämfört med året innan. Familjerna utan inkomst överlever uteslutande tack vare kommunernas soppkök som delar ut gratis mat samt välgörenhetsorganisationernas utdelning av gratis kläder.
Omvänt har antalet multimiljonärer i landet ökat med 4 procent under samma period. I dag har 1 690 spanjorer en förmögenhet på över 40 miljoner euro.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Ny regionalregering får stark Málaga-prägel

Málaga har alltid stått i skuggan av Sevilla när det kommer till den politiska scenen. Det andalusiska parlamentet och Junta de Andalucías centrala administration ligger i regionhuvudstaden och under de senaste 30 åren har trenden varit att de ledande politikerna i regionalregeringen haft sina rötter i Sevilla, vilket aldrig främjat Málagas intressen. Men det blir det förändring på nu. Den nya andalusiska presidenten,
Juan Manuel Moreno, är nämligen född i Málaga och nummer tre i den nya ministerskaran, Elias Bendodo, är också Málagabo – han var annars tänkt som kommande borgmästarkandidat i Málaga. Bland de elva nyvalda ministrarna går även att hitta ytterligare två politiker från Málaga; bland annat den före detta basketspelaren och -tränaren Javier Imbroda, som får ansvar för utbildning och idrott.
Lokalt i Málaga ses detta som någonting positivt. Man känner sig nämligen säker på att den nya regionalregeringen, med Partido Popular och Ciudadanos, samt de nyvalda ministrarna i hög grad kommer att bidra till att få fart på nya projekt i Málagaprovinsen.
 
 
 

{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.