Stor splittring inom Podemos · FITUR och Andalusien spänner musklerna · Unga spanjorers teknologianvändning har exploderat

Stor splittring inom Podemos · FITUR och Andalusien spänner musklerna · Unga spanjorers teknologianvändning har exploderat

Stor splittring inom Podemos

Partiet Podemos tog Spanien med storm i samband med parlamentsvalet 2016. Men nu har stormen spridit sig internt inom partiet. En av partiets grundare och stora frontpersoner, Iñigo Errejón, har just lämnat partiet efter konflikter med partiets ledare Pablo Iglesias. Och än värre, Iñigo Errejón har lämnat partiet för att ansluta sig till Madrid-borgmästaren, Manuela Carmenas lokalpolitiska parti ”MásMadrid”, som klippte banden till Podemos och Pablo Iglesias i slutet av 2018.
I och med att Iñigo Errejón nu lämnar Podemos är Pablo Iglesias den enda person som är kvar av den fyrklöver som startade partiet.
Iñigo Errejón avgång har fått flera lokala och regionala politiker, i hela landet, att lämna partiet.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

FITUR och Andalusien spänner musklerna

Det är en turistmässa men varje gång den hålls påminner den allt mer om en liten världsutställning. Den årliga mässan FITUR i Madrid är en av Europas största mötesplatser för alla inom turistbranschen. I år har mässan vuxit till att presentera 165 länder och 10 500 företag, och den täcker en utställningsyta på 67 500 kvm. Under veckan när mässan hålls besöks den av 251 000 personer, varav 140 000 är fackfolk och 111 000 är privatpersoner. Det är ett imponerande antal besökare!
Det samma kan sägas om den andalusiska montern som sträcker sig över 559 kvm, vilket är dubbelt så stort jämfört med FITUR 2018.
Montrarna är fylla med politiker, företagare och researrangörer från hela världen som byter idéer och ingår nya samarbetsavtal.
Både Málaga stad och Costa del Sol finns representerade i den andalusiska montern.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Unga spanjorers teknologianvändning har exploderat

90 procent av alla unga spanjorer, mellan 14-16 år, äger i dag en smartphone, och 75 procent av de unga har minst tre ”smartenheter”. Det visar en ny, omfattande undersökning i vilken 1 600 spanska tonåringar ingått. Undersökningen visar tydligt att kunskapen kring och användandet av relativt nya enheter exploderat bland unga under bara kort tid. Det råder dock delade meningar om denna utveckling men majoriteten av de spanska samhällsforskarna anser att det är positivt att unga har lätt tillgång till information från hela världen. Å andra sidan skrämmer det dem att unga, mellan 14-16 år, inte får tillräcklig undervisning i skolan som lär dem att förhålla sig kritiskt till information och data.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Gratis första hjälpen-workshop

Onsdagen den 30 januari håller Livrustning AB en workshop i Centro Idea. Här kan du bland annat lära dig hur du använder en hjärtstartare, vad du ska göra om någon håller på att kvävas samt hur du gör mun-till-mun-metoden. Workshoppen ges på svenska, pågår i ca 1 timme och hålls på pation i Centro Idea den 30 januari kl. 11.00. Alla är välkomna!
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.