Nyval kan närma sig · Bodde med sin döda mamma i ett år · Katalanska politiker inför domstol

Nyval kan närma sig · Bodde med sin döda mamma i ett år · Katalanska politiker inför domstol

Nyval kan närma sig

Den spanska statsministern, Pedro Sánchez, börjar närma sig en situation då det kan vara dags för honom att utlysa nyval. Blir det verklighet skulle ett möjligt datum kunna vara söndagen den 14 april. Pedro Sánchez kan inte samla majoritet för att få igenom sitt budgetförslag för året och det är troligt att han inte ser någon annan lösning än att utlysa nyval. PSOE:s sista hopp var att få stöd från de två katalanska separatistpartierna, med det hoppet är nu på väg att dö ut. Pedro Sánchez fortsätter nämligen inte sina planer om att låta en oberoende tredje part mäkla i konflikten med katalanerna. Den planen fick det nämligen att storma rejält internt inom hans parti och den upprörde även befolkningen, som i söndags gick ut och protesterade på gator och torg i alla större spanska städer. I Madrid hade flera hundra tusen personer samlats till demonstrationer mot Sánchez och hans sittande regering.
Det har inte hunnit gå ett år ens sedan Pedro Sánchez, med stöd från Podemos och separatistpartierna, lyckades avsätta dåvarande statsministern Marioano Rajoy och Partido Popular genom ett misstroendevotum.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Bodde med sin döda mamma i ett år

En engelsk kvinna i den lilla staden Istán, strax norr om Marbella, har bott med liket av sin avlidna mamma under ett års tid. Nog hade grannarna uppmärksamma lukten men det var först då den avlidnes barnbarn nämnde för några av grannarna att liket efter hennes mormor låg gömt i huset som myndigheterna kontaktades. När polisen hittade liket efter kvinnan låg det inpackat i en stor sopsäck, undangömd under en madrass och några påsar, i ett låst rum. Det verkar inte ligga något brott bakom kvinnans död, då det förefaller att hon har avlidig av naturliga orsaker, men myndigheterna undersöker motivet bakom varför dottern gömt liket efter sin mor i stället för att anmäla att mamman avlidit. Vid andra, liknande fall, har motiv ofta varit pensionsutbetalningar och annan inkomst/bidrag. Förutom undersökningen kring motivet till agerandet förväntas även att myndigheterna kommer att anklaga den engelska kvinnan för att ha hanterat liket oansvarligt.
 
 
 

{loadposition google}

 

 

 

Katalanska politiker inför domstol

Fallet har ingen jämförelse och är ett av de största rättsfallen i spansk historia. Den länge väntade rättegången mot de katalanska separatistpolitikerna, som år 2017 utlyste självständighetsval i Katalonien och som därefter förklarade regionen som självständig, började i tisdags. Totalt är tolv politiker åtalade för brott mot den spanska grundlagen samt en mängd andra brott, som den allmänna åklagaren menar ska ge domar på 16-25 års fängelse. Nio av de tolv åtalade har suttit häktade i ca 1 år. Rättegången förväntas bli lång och det är tveksamt om domen mot de åtalade kommer att falla innan årsskiftet.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.