Nyval – igen · Nya bostäder når nya prisrekord · Två ytterst farliga svenskar har gripits

Nyval - igen · Nya bostäder når nya prisrekord · Två ytterst farliga svenskar har gripits

Nyval – igen

Den 28 april ska spanjorerna till valurnorna. Den spanska statsministern Pedro Sánchez har nämligen gett upp och utlyst nyval. PSOE kan helt enkelt inte få en majoritet för att lyckas genomföra sin budget för året och ser således ingen annan lösning än att utlysa nyval. PSOE:s sista hopp var att få stöd av de två katalanska separatistpartierna. Dock dog detta hopp för några dagar sedan när Pedro Sánchez bestämde sig för att inte gå vidare med sina planer om att låta en oberoende tredje part medla i konflikten med katalanerna. Det fick det nämligen att börja storma runt honom, både internt i hans eget parti samt ute bland befolkningen, som förra helgen gick ut och demonstrerade mot honom i alla större spanska städer. Det har inte ens hunnit gå ett år sedan Pedro Sánchez, med stöd från Podemos och separatistpartierna, lyckades avsätta Mariano Rajoy och Partido Popular genom ett misstroendevotum.
För andalusierna innebär valet att väljarna ska till urnorna tre gånger under loppet av bara ett halvår. I december var det regionalval, den 28 april är det parlamentsval och den 26 maj är det kommunalval.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Nya bostäder når nya prisrekord

Det märks en tydlig förändring i den nya generationens önskemål kring drömbostad på Costa del Sol. Den brittiska mäklarkedjan Richard Ellis har just offentliggjort deras senaste bostadsmarknadsrapport. I denna visar de på att mängden av bostadsköp bland utlänningar inte kommer att bli så stor men i gengäld kommer priserna bli högre. Enligt Richard Ellis kommer framtidens bostadsägare vilja ha lyxbostäder i bästa kvalitet med individuell design, och de utländska köparna betalar gärna en halv miljon euro eller mer för sina nya bostäder. Detta motsvarar ett kvadratmeterpris på upp till 6 000 euro. I sin senaste rapport säger mäklarfirman även att de nya köparna inte fokuserar så mycket på vilken kommun det handlar om utan mer på att bostaden har rätt läge och bra utsikt.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Två ytterst farliga svenskar har gripits

Två svenska medborgare med somaliskt ursprung har gripits i Barcelona. De två var efterlysta i hela Skandinavien för att ha medverkat vid ett par grova mord och så är de även anklagade för omfattande narkotikasmuggling samt grov ekonomisk brottslighet. De två svenskarna tycks ha pendlat mellan Barcelona och Málaga under de senaste månaderna samtidigt som de tycks ha varit i full gång med att planera ett mord på en rivaliserande narkotikasmugglare. Spansk polis har länge skuggat de två svenska medborgarna och i måndags greps de i närheten av gatan La Rambla, i centrala Barcelona.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.