La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2019!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2019!

För ett tag sedan träffade jag Janesh Vaidya efter en ayurvedaföreläsning som han gav på Los Naranjos Golfklubb. Även om jag för fyra år sedan lärde mig att ta på mig ”positiva glasögon” och länge ätit ekologisk samt gärna antiinflammatoriskt så vad det en nyttig föreläsning. Janesh Vaidya talade om att vi måste lära oss att leva ett hälsosamt och positivt liv utan negativ inverkan från dåliga tankar och ohälsosam mat. Jag fick nytta av föreläsningen på en gång när jag skulle gå och lägga mig samma kväll. Tidigare under dagen hade jag nämligen, på mitt typiska sätt, stått väldigt envetet fast vid ett pris för ett arbete som jag fått förfrågan att göra för ett förlag i Skandinavien. Det var ett relativt stort arbete, men jag ansåg att det var för dåligt betalt. Så när jag kom hem efter Janesh Vaidyas föreläsning och skulle sova så låg jag där i sängen, stirrandes upp i taket och tänkte: ”Tänk om jag inte får uppdraget nu över huvud taget bara för att förlaget tycker att jag är urjobbig som förhandlar priset för uppdraget stenhårt. Och så gjorde det säkert inte saken bättre att jag bad dem tänka över deras svar och återkomma nästkommande dag”.
Men så tänkte jag på det som Janesh Vaidya sagt bara någon timme innan: ”99 procent av våra tankar baseras på spekulationer och 99 procent av våra spekulationer är fel.”
Alltså slöt jag ögonen och tänkte: ”Jag har alltså 99 procents chans för att jag har fel och att morgondagen i stället för ett stort negativt svar kommer bjuda på ett positivt svar.”
Med det i tankarna somnade jag så sött så.
 
Och det är sant – positiva tankar leder till en mer positiv tillvaro. Jag försöker att le mycket till vardags, t ex i stunder som när jag sitter här och skriver eller när jag kör bil, jag ser säkert ut som ett fån, men faktum är att det får mig att känna mig bättre till mods än de gånger när jag kommer på mig själv att sitta med rynkad panna och nedåtpekande mungipor. Det går jättebra att koncentrera sig med ett leende på läpparna. Testa själv!
Mitt möte med Janesh Vaidya, En Sueco lyckades nämligen få en intervju med honom under hans snabbvisit i Spanien, kan du läsa mer om här i magasinet denna månad. En av mina frågor till honom var självklar – reser han och lär ur sin läkekonst för att han helhjärtat vill sprida läran om ayurveda eller är det pengar som lockar? Men spelar det egentligen någon roll? För oavsett vad så delar han med sig av verktyg som hjälper människor att må bra.
Och är det egentligen något fel med att tjäna pengar? Det rör ju varken dig eller mig hur mycket pengar någon har, så länge ingen skadas för eller av det.
Man får inte vara rädd att fråga när man undrar någonting här i livet. Man ska inte vara rädd för att vara sig själv. Och man ska framför allt inte vara rädd för att vara glad och sprida leenden runtomkring sig.
 
Glada leenden

Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.