Bättre kvalitet från kranen · Fuengirola visar sin sociala sida · Ny Van Gogh-utställning till Málaga

Bättre kvalitet från kranen · Fuengirola visar sin sociala sida · Ny Van Gogh-utställning till Málaga

Bättre kvalitet från kranen

”Kvalitet från kranen” är namnet på en ny kampanj som uppmanar Costa del Sols invånare att dricka mer kranvatten. År 2005 investerade Málagas kommun 66 miljoner euro i en reningsanläggning för att säkra kranvattenkvaliteten. Men trots den stora investeringen och det bra kranvattnet är det i dag bara 38 procent av provinsens invånare som dricker kranvattnet. De flesta känner sig fortfarande tryggare med att köpa vatten i flaska i butik. Myndigheterna vill gärna att invånarna ska dricka mer vatten och garanterar att kranvattnet är av bra kvalitet, har bra smak och är billigt.
Tidigare, innan år 2005, var kranvattnet i Málaga visserligen drickbart men innehöll både mycket salt och kalk, och smakade inte alltid så gott.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Fuengirola visar sin sociala sida

Fuengirola kommun har satt igång en mängd intiativ för att hjälpa de i kommunen som har det sämst ställt. Därav kan nu stadens invånare med ekonomiska problem få 30 procents sänkning på sin fastighetsskatt, sopavgift samt vägavgift.
Det uppskattas att 25 000 invånare, på ett eller annat sätt, kommer att få glädje av initiativet. Dessutom lovar kommunen att inte höja några kommunala skatter under året. I budgeten för 2019 har kommunen avsatt 124 000 euro för stöd till kommunens matinsamling och soppkök. Som första kommun på Costa del Sol har Fuengirola förra året lanserat ett nytt bostadskoncept för äldre som inte har råd med eget boende. Kommunen har gjort iordning nästan 100 bostäder som nu delas av två eller tre pensionärer. Det handlar om bra bostäder till låg hyra och dessutom delas det på kostnaderna för hemhjälp och andra sociala tjänster.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Ny Van Gogh-utställning till Málaga

Konst och teknologi gåt hand i hand när den nya Van Gogh-utställningen kommer till Málaga den 9 mars. Utställningen heter ”Van Gogh Alive” och blir en helt ny sorts utställning med en storslagen visuell föreställning.
Utställningen har slagit besöksrekord i 45 städer världen över samt mött stora framgångar i Madrid, Sevilla och Alicante. Utställningen får en fin placering i Málagas hamn där den pågår fram till den 9 juni. Inträdet blir 12 euro för vuxna och 9 euro för barn.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.