Fler semesterhyresbostäder än hotellrum · EU fortsätter några år till med sommar- och vintertid · Nya hastighetsbegränsningar

Fler semesterhyresbostäder än hotellrum · EU fortsätter några år till med sommar- och vintertid · Nya hastighetsbegränsningar

Fler semesterhyresbostäder än hotellrum

Att hyra semesterbostad har blivit så populärt bland turister samt en så bra affär för uthyraren att det den 1 mars registrerades inte färre än 250 000 sängplatser för uthyrning i semesterbostäder på Costa del Sol. När Junta de Andalucía för tre år sedan införde registreringslagen av bostäder för semesteruthyrning var det nog ingen som vågade gissa att antalet sängplatser i uthyrningsbostäderna skulle överstiga hotellens kapacitet på 101 000 sängplatser. Men nu är det ett faktum och det finns två och en halv gånger så många sängplatser i semesterbostäder på marknaden än sängplatser i hotellen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

EU fortsätter några år till med sommar- och vintertid

Natten till den 31 mars är det dags att ställa fram klockorna en timme och natten till den 27 oktober ska klockorna ställas tillbaka en timme. Och i år blir inte den sista gången som detta görs. Europaparlamentet har nämligen beslutat att borttagandet av sommar- och vintertid kommer att dröja till minst år 2021. Annars har allting pekat på att 2019 skulle ha blivit det sista året med sommar- och vintertid men då majoriteten i Europaparlamentet är överens om att skjuta upp förändringen så får det vänta. Det finns heller ingen anledning till att skynda fram ett beslut, har det sagts, då det skulle vara klokt att ge både privat- och offentlig sektor mer tid till att förbereda inför förändringen. Bland annat ska all elektronisk utrustning ”nollställas” så att skifte till sommar- och vintertid inte sker automatiskt, som det gjort hittills.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Nya hastighetsbegränsningar

Visst har det utlysts parlamentsval den 28 april men den sittande PSOE-regeringen avser trots det att införa nya hastighetsbegränsningar innan valet. Den spanska regeringen kommer sänka hastigheten i städerna markant – från 50 km/tim till 30 km/tim, med några få undantag. Regeringen har tidigare genomfört liknande hastighetsbegränsningar på bland annat enkelfiliga motorvägar. På dessa fick man tidigare köra 100 km/tim medan hastighetsbegränsningen nu är satt till 90 km/tim.
Den sittande regeringen ämnar även placera ut fler radars för att mäta hur fort bilisterna kör samt för att kunna utställa böter.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.