Halv miljon på dolda väntelistor · Andalusiska krafttag i Tyskland · OECD fruktar nolltillväxt i euroländer

Halv miljon på dolda väntelistor · Andalusiska krafttag i Tyskland · OECD fruktar nolltillväxt i euroländer

Halv miljon på dolda väntelistor

350 000 personer står på de andalusiska sjukhusens väntelistor – har man trott. Nu visar det sig nämligen att den verkliga siffran uppgår till 850 000 personer. Den nya regionalregeringen, som bildades i slutet av januari, har funnit information om att den tidigare PSOE-ledda regeringen ska ha manipulerat siffrorna och dolt en halv miljon personer i sina officiella listor och uttalanden om sjukvårdens status. Den nya ansvariga inom hälsoministeriet i Junta de Andalucía, Jesús Aguirre, har lovat att snarast börja arbeta med problemet genom att utnyttja en kredit på 25,5 miljoner euro. Många av patienterna på väntelistorna kommer att hänvisas till privata kliniker samtidigt som att sjukvården kommer att betala de offentliga sjukhusens läkare och specialister för övertidsarbete.
De nya siffrorna från den nya PP-/Ciudadanosregeringen har naturligtvis skapat upprörda känslor i flera kretsar.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Andalusiska krafttag i Tyskland

Förra året minskade den tyska turismen i Andalusien. Visserligen minskade den bara med 1 procent men det fruktas att minskningen blir ännu större i år. Därför är Junta de Andalucía just nu bättre presenterat än någonsin tidigare under turistmässan ITB i Berlin. Visst att Andalusiens monter är mindre än montrarna på FITUR-mässan i Madrid och under World Travel Market i London, men med 500 m2 får regionen mer uppmärksamhet än någonsin. Man hoppas på 55 000 besökare i den andalusiska montern – av dessa 35 000 besökare från branschen.
Minskningen av tysk turism i Andalusien antas bero på det förnyade intresset för de ekonomiskt konkurrenskraftiga resmålen Marocko och Tunisien. Så tillkommer även att den tyska ekonomin är nära nolltillväxt, vilket påverkar tyska familjers köpkraft.
 
 
{loadposition google}
 
 

OECD fruktar nolltillväxt i euroländer

Under det senaste halvåret har de ekonomiska rapporterna från OECD förändrats markant. Då man tidigare visade på prognoser med tillväxt på 2-3 procent i euroländerna under både 2019 och 2020 är man i dag glad om man ser en tillväxt på 1 procent. I flera stora länder som Tyskland, Frankrike och Italien fruktar man en direkt nolltillväxt. De två tydligaste motiven bakom de dystra prognoserna är oklarheterna kring Brexit samt intern politisk instabilitet som förhindrar nödvändiga krafter från att aktivera ekonomin.
För Spanien del visar OECD på en tillväxt på 1 procent i år men betonar att tillväxten snabbt kan vända och bli en lågkonjunktur om inte landet får en stark och handlingskraftig regering efter parlamentsvalet den 28 april.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.