Gratis buss i Marbella · Det fruktas för minskning av andalusisk export · Minnesdag för terrordådet i Madrid

Gratis buss i Marbella · Det fruktas för minskning av andalusisk export · Minnesdag för terrordådet i Madrid

Gratis buss i Marbella

Lokalpolitikerna håller inte igen med skattelättnader och gratis tjänster för kommuninvånare inför kommunvalet i maj. I Mijas kommun har bland annat avfallsskatten tagits bort liksom avgiften för att använda de kommunala idrottsfaciliteterna. I Fuengirola ha man sänkt fastighetsskatten med 30 procent för dem som har det sämst ställt och i Marbella ger man nu invånarna gratis resor med stadens bussar.
Alla som är skrivna i Marbella kommun kan nu alltså söka om ett nytt busskort som ger gratisresor med stadens bussar. 14 000 invånare i Marbella har redan fyllt i ansökningsblanketten, som kan hämtas på kommunkontoret.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Det fruktas för minskning av andalusisk export

Brexit hotar. Det samma gör den låga tillväxten i Tyskland, Frankrike och Italien, som alla är stora andalusiska exportmarknader. Rogelio Velasco, som är ny ekonomiminister i Junta de Andalucía, är rädd att de svaga marknadsförhållandena kommer att kosta mellan 500-1 100 miljoner euro i andalusisk export nästa år. Bara ett mjukt Brexit kommer att minska ”räkningen”. Rogelio Velasco glädjer sig över att de andalusiska exportföretagen haft positiv framgång på nya marknader under de senaste åren, primärt när det gäller marknaderna i Asien, USA och Kanada – annars skulle osäkerheten i Europa ha ännu kraftigare påverkan på företagen.
Den andalusiska exporten utgör i dag 33 procent av regionens BNP jämfört med 22 procent för bara 10 år sedan.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Minnesdag för terrordådet i Madrid

I måndags var det 15 år sedan som spanska historiens största terrordåd inträffade. Terrordådet, som dödade 191 personer och vari 1 600 personer skadades allvarligt, skedde den 11 mars 2004, då fyra tåg sprängdes i Madrid.
18 personer dömdes för attentatet varav åtta fortfarande sitter bakom lås och bom. Den sista av personerna bakom attentatet att komma ut släpps fri år 2044. Sju av de huvudmisstänkta ställdes aldrig inför rätta. Dessa begick nämligen självmord genom att spränga deras lägenhet i luften precis när polisen skulle gå in för att gripa dem.
På tågstationen Atocha i Madrid finns det en vacker minnesplats för offren och denna minnesplats är öppen för allmänheten.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.