Svår vår för allergiker · Spanien har lägst barnafödande i EU · Mercadona slår nya rekord

Svår vår för allergiker · Spanien har lägst barnafödande i EU · Mercadona slår nya rekord

Svår vår för allergiker

Våren förväntas bli svår för allergiker. Orsaken är att det fallit så lite regn under februari och mars vilket gör att pollenhalterna stiger. Experterna är nu oroliga för att halterna kommer att nå nya rekord i slutet av mars och början av april om det inte faller en hel del regn innan dess. Det är inte bara pollenhalterna för oliv som förväntas bli högre än normalt utan det gäller alla sorters pollen. Råden till allergiker är de samma som andra år: öppna inte fönstren när du kör bil, håll fönstren stängda i hemmet morgon och kväll (det är då det är som mest pollen i luften) och uppsök läkare för att få den bästa medicinen för just dig.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Spanien har lägst barnafödande i EU

Spanjorerna föder färre barn än någonsin samt senare i livet än någonsin. En ny omfattande undersökning gjord av EU:s statistikbyrå Eurostat visar att spanska familjer i dag bara får i genomsnitt 1,31 barn, vilket är den lägsta siffran i EU. Undersökningen visar också att spanska kvinnor i dag är i genomsnitt 30,9 år när de blir mammor, det är äldre än någonsin och den högsta genomsnittsåldern i EU.
Franska, svenska, irländska och danska familjer är de enda i EU som närmare sig ett genomsnitt på 2,1 barn, vilket uppskattas vara nödvändigt för att bevara nuvarande befolkningsantal.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Mercadona slår nya rekord

Matbutikskedjan Mercadona stormar fram. Under 2018 har Spaniens största matbutikskedja ökat sin vinst med 84 procent till 593 miljoner euro. Det är det bästa resultatet någonsin. Mercadona hade också förra året gjort stora investeringar i att öppna nya butiker, i logistik, i e-handel samt i expansion i Portugal. Och investeringarna visar sig alltså ha gett resultat och Mercadona fortsätter oförtröttat att expandera. Till juni kommer matbutikskedjan lansera ett nytt e-handelssystem i Barcelona och innan året är slut ska detta lanseras i Madrid innan det lanseras i övriga Spanien nästa år. Enligt rykten sägs systemet bli ett av Europas bäst utvecklade e-handelssystem.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.