Marbella Arena öppnar till juni · Torremolinos Gran Old Man avgår · Costa del Sol-britterna på barrikaderna

Marbella Arena öppnar till juni · Torremolinos Gran Old Man avgår · Costa del Sol-britterna på barrikaderna

Marbella Arena öppnar till juni

Tjurfäktningsarenan i Puerto Banús har stått öde sedan 2010 men nu kommer det bli nytt liv i den gamla arenan. Företaget Grupo Teatro Goya har övertagit den stora tjurfäktningsarenan och totalt investerat 30 miljoner euro i att bygga ett nytt, modernt center för alla möjliga sorters kulturella aktiviteter som konserter, idrottsevenemang, mässor, utställningar och privata fester. ”Marbella Arena” blir det nya namnet och allt förväntas vara klart innan slutet av juni. Och det får det hoppas att det blir för hela juli och augusti är redan planerade med flera olika evenemang.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Torremolinos Gran Old Man avgår

Han satt i den heta stolen i nästan 30 år men kom aldrig över valnederlaget år 2015. Torremolinos tidigare så starka man, Pedro Fernández Montes, lämnar nu Partido Popular i Torremolinos, efter 43 år, och ställer alltså inte upp i kommunvalet den 26 maj. Det var interna splittringar inom partiet som för ett par år sedan välte honom och han har nu gett upp försöken att återfå makten, precis som att han inte kommer att ställa upp för ett annat parti i kommunen.
Pedro Fernándes Montes har under sin tid vunnit fem kommunalval med absolut majoritet och år 1987 var han med till att etablera Torremolinos som självständig kommun (fram till dess hade staden utgjort en del av Málaga kommun).
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Costa del Sol-britterna på barrikaderna

Under den kommande lördagsförmiddagen förväntas hundratusentals britter ge sig ut på Londons gator för den hittills största demonstrationen mot Brexit och bland dessa förväntas strax över tusen engelsmän från Costa del Sol delta. Organisationen ”Bremain in Spain” har nämligen mobiliserat sig och uppmanat de härboende engelsmännen att manifestera sig. Organisationen har sina rötter i Nerja men det förväntas att människor reser dit från hela Costa del Sol. Brexit bekymrar de flesta – inte minst de lokala britterna.
Brexit ska enligt de ursprungliga planeran aktiveras vid mars månads slut men Storbritanniens premiärminister Theresa May arbetar för att processen ska förhalas i tre månader. Demonstranterna i lördagens demonstration kräver en ny folkomröstning – därav demonstrationens namn: “Put it to the People”.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.