Skattelättnader att vänta · Liga bakom avokadostölder avslöjad · Ny prinsessa på väg i Estepona

Skattelättnader att vänta · Liga bakom avokadostölder avslöjad · Ny prinsessa på väg i Estepona

Skattelättnader att vänta

Det verkar inte ha varit bara valfjäsk när Partido Populars spetskandidat Juanma Moreno i december gick till val med skattesänkningar i Andalusien. Den nya presidenten för Junta de Andalucía slår nu nämligen slag i saken med att sänka arvsskatten i Andalusien, så drastiskt att det näst intill liknar ett avskaffande. Och den nya lagen antas redan denna månad. Detta kommer att ske samtidigt som regionalregeringen genomför en sänkning av de skatter och avgifter som i dag förknippas med pappersarbete vid ägarskifte. Därtill kommer även källskatten att sänkas – inte minst för momsregistrerade.
Juanma Moreno står fast vid stora skattesänkningar för alla i Andalusien under de kommande fyra åren. Han tror inte att det kommer att minska skatteintäkterna då de nya initiativen kommer att locka nyinvesteringar samt skapa sysselsättning. Juanma Morenos mål för de kommande fyra åren är att göra Andalusien precis lika attraktivt rent skattemässigt som Madrid är i dag.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Liga bakom avokadostölder avslöjad

En del kriminella ägnar sig åt narkotikaförsäljning och -smuggling. Andra stjäl klockor, smycken och handväskor medan ytterligare andra rånar en butik eller ett kasino. Och så finns det dem som stjäl avokadoer. Av de sistnämnda har en liga bestående av ett halvt dussin personer just gripits. Under flera år har ligan specialiserat sig på att bryta sig in i lantbrukares lagerlokaler i Vélez-Málaga-området för att stjäla avokadoer och mangoer, som är dyra frukter med hög efterfrågan. Polisen uppskattar att ligan stulit och sålt frukter för ett totalt värde av 60 000 euro, bara i år.
De gripna personerna är alla spanjorer mellan 19-30 år, som tillsammans byggt upp ett nätvärk som stjäl och säljer frukterna på Málagas frukt- och gröntmarknader.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Ny prinsessa på väg i Estepona

tredje nyhed billede LD
 
Med en investering på totalt 75 miljoner euro har det första spadtaget till ett av Europas största, dyraste och mest ambitiösa hotellprojekt just tagits i Estepona. Det handlar om den grekiska hotellgruppen Ikos, som nu ska bygga sitt första ”all inclusive”-lyxhotell i Spanien.
Hotellgruppen har köpt det gamla hotellet Hotel Princess, som nu ska totalrenoveras, byggas ut och göras till kärnan i den nya resorten. Totalt ska det byggas 411 hotellrum, sju restauranger, sportcenter, en teater, flera badbassänger och spa. Totalt ska resorten täcka 33 000 kvadratmeter och den ska stå färdigt i maj 2020.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.