Små matbutiker ploppar upp som svampar · 19 miljoner i jobb · Årsrapport från Cudeca

Små matbutiker ploppar upp som svampar · 19 miljoner i jobb · Årsrapport från Cudeca

Små matbutiker ploppar upp som svampar

För tio år sedan kunde matbutikerna inte bli stora nog. Flera mindre matbutiker i städerna stängde och större öppnades utanför städerna för att få mer plats och ge bättre parkeringsmöjligheter. Men nu verkar det som om trenden håller på att vända, för allt fler mindre matbutiker öppnar återigen i städerna. Detta är glädjande för bland annat Carrefour-kedjan som under årets lopp kommer att öppna tio nya småbutiker med konceptet ”Carrefour Express” i Málagaprovinsen. Redan nu finns det 27 sådana matbutiker och kejdan förväntar sig att nästa år ha över 50 av dessa butiker. De nya ”Carrefour Express” är alla mellan 150-300 m2 och har alla sorters livsmedel, om än i begränsat utbud.
Andra stora matbutikskedjor följer samma trend, som bland annat matbutiken DIA.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

19 miljoner i jobb

Under mars har det skapats 155 000 nya arbetstillfällen. Detta betyder att lite över 19 miljoner personer i dag har jobb i Spanien. Det är sällan som gränsen på 19 miljoner arbetstillfällen passeras.
Den totala arbetslösheten har dock ”endast” minskat med 34 000 personer. Detta på grund av att det finns många stora generationer som nu kommer ut på arbetsmarknaden samtidigt som äldre fortsätter att arbeta längre.
De nya arbetstillfällena är jämnt fördelade över hela landet samt över alla sektorer.
Majoriteten av de nya jobben utgörs av visstidsanställningar.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Årsrapport från Cudeca

Cancerhospicet Cudeca har under loppet av 2018 kunnat hjälpa över 1 400 patienter och 2 400 familjer. Det är fler än någonsin. Det är naturligtvis ett tråkigt tecken på att allt fler drabbas av cancer. Å andra sidan är det positivt att Cudeca kan samla ihop resurser till att hjälpa de drabbade. Cudecas årsbudget för 2019 är 4 miljoner euro, varav 90 procent är självfinansierat. Pengarna kommer från privata donationer, fondens medlemmar, second hand-butikerna och de många välgörenhetsarrangemangen som hålls.
Cudeca grundades för 26 år sedan med ganska knappa medel av britten Joan Hunt och har i dag ett välfungerande hospice i Benalmádea.
Cudeca tar emot patienter från alla nationaliteter och religioner.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.