Hektisk påskvecka på intågande · Äldre tar för mycket medicin · Byggena ökar med 37 procent

Hektisk påskvecka på intågande · Äldre tar för mycket medicin · Byggena ökar med 37 procent

Hektisk påskvecka på intågande

De stora påskprocessionerna som förknippas med påsken i Spanien sätter sin prägel på påsken i alla städer i hela Málagaprovinsen. Påskveckan invigs i morgon lördag och på söndag ger sig de första processionerna ut på gatorna. Traditionen trogen blir det ett intensivt program i de flesta städer fram till och med fredag nästa vecka – speciellt i Málaga stad, där tusentals människor följer påskprocessionerna. Av denna anledning rekommenderas det att välja kommunala färdmedel, som tåg eller buss, om man önskar uppleva påsken i provinshuvudstaden, där stora delar av centrum kommer att vara avspärrat för trafik från ca lunch till efter midnatt, varje dag.
I de flesta städer i Spanien firas påsken stort men passionen för högtiden är särskilt stor i Málaga och Sevilla.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Äldre tar för mycket medicin

Kvaliteten på den spanska läkarutbildningen, behandlingsmetoder och medicin felar inte det minsta. Däremot finns det en tydlig trend i att det skrivs ut för mycket medicin och den utvecklingen är det spanska läkarkollegiet inte positiva till. Det är en av många slutsatser som togs under kollegiets årliga kongress som i år hölls i Málaga. Det saknas en bättre koordinering mellan specialisterna för att säkra att det inte skrivs ut dubbla mängder medicin till personer som behandlas för flera olika åkommor hos olika specialister. Läkarkollegiet menar att det är speciellt äldre som tar för mycket medicin samt att 25 procent av nya åkommor uppstår på grund av biverkningar av för mycket medicin.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Byggena ökar med 37 procent

Utvecklingen inom byggbranschen är fortfarande positiv. I Málagaprovinsen har det under årets första kvartal utställts inte färre än 2 149 bygglov, vilket är 585 fler jämfört med samma period förra året. Ökningen på 37 procent har främst skett i Málaga stad, med 611 nya bygglov, och i Estepona, som med 538 nya bygglov är den kustkommun som har störst tillväxt inom byggbranschen. Trots framgångarna efterlyser nu byggherrarna ännu mer mark och snabbare behandling av nya bygglov för att möta efterfrågan på nybyggen samt för att kunna bygga prisvänliga bostäder till familjer som i dag har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden.
 
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.