Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hänger ihop! Tillsammans har de mer än 25 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De är grundare av currame-metoden, Health Mentor utbildningen och Skapa naturlig (hormon) balans.
Läs mer på:
www.currame.com
@curra.me
eller e-maila: info@currame.com
Tel. till Friederich: +45 272 077 23
 
Många kvinnor går dessvärre och dras med övervikt, hormonella obalanser och stress.
• Ca 35 000 personer i Sverige är sjukskrivna på grund av stress.
• Åtta av tio kvinnor i Sverige upplever hormonell obalans.
• 15-20 procent av alla par upplever infertilitet.
Var sjunde kvinna i fertil ålder lider av PCO (polycystiska ovarier).
• Ca 470 000 personer i Sverige lider av diabetes.
• Över 450 000 svenskar är diagnostiserade med en rubbning i sköldkörteln och varje år insjuknar cirka 3 000 personer i Sverige i hypertyreos.
 
Ditt hormonsystem påverkar många olika processer i din kropp, bland annat viktnedgång, ditt tankeuniversum, dina positiva och icke-positiva vanor, energinivåer, temperaturhantering, glädje, hunger, sexlust, fertilitet och mycket mer.
En vanlig fråga som vi ofta möter är varför vi blir hormonsjuka, och det finns många orsaker till det.
 
Balansen i ditt hormonsystem är avgörande för ditt välbefinnande, men om vi säger att det egentligen bara finns symtombehandling när det kommer det till endokrina systemet? Låt oss förklara…
För att ditt hormonsystem överhuvudtaget ska fungera som budbärare, som stimulans, som booster och som skapare av energi – ja då ska ju energisystemen i varje enskild cell fungera. Och för att de ska fungera optimalt krävs en del näringsämnen.
En människa som väger 70 kg innehåller ca 70 biljoner celler. Dessa är celler som var och en har en eller flera mitokondrier i sig, vilket är som ett batteri. För att detta batteri ska fungera krävs det näringsämnen som Q10, aminosyror, B-vitaminer, magnesium och mycket mer. Upplever du brist på dessa näringsämnen så kommer du efter ett tag att uppleva symptom som trötthet, svårighet att gå ned i vikt, extra hunger, du får rynkor, apelsinhud m.m.
Ditt endokrina system består av dina binjurar, som bland annat bildar kortisol, kortison, DHEA, adrenalin, noradrenalin, sköldkörteln utsöndrar bland annat T3 (trijodtyronin) och T4 (tyroxin) och könsorganen som utsöndrar östrogen, testosteron och progesteron.
 
Problem med hormoner uppstår inte från en dag till en annan. Ofta handlar det om en obalans som utvecklats under längre tid.
Vi ber dig om att röra runt i grytan och förstå att signaler som att vara kall, ha en temperatur som går upp och ned, sorg, brist på överskott, nedstämdhet i menstruationstider eller värmevallningar i övergångsålder, alla är signaler från din kropp – din kropp försöker att göra sig av med någonting.
 
Vår poäng är: du kanske gör någonting i vardagen som din kropp inte mår bra av – kanske är det någonting som du alltid gjort och som du lärt dig redan som barn.
För att vända en hormonell obalans krävs det flera saker. Du måste tillföra bra näring till dina celler. Näringsämnen som boostar ditt immunsystem, dina slemhinnor och inte minst mitokondrierna i dina celler. Ofta räcker det dessvärre med att bara äta sig till dessa näringsämnen. För det första är inte vår mat som en den gång var (inte heller de ekologiska alternativen) och för det andra så tror vi att du redan testat en hel del, kanske under flera års tid, och att ditt tålamod snart är slut.
Vi kan naturligtvis inte bortse från kosten. Det vi äter kan detoxa kroppen, vilket kan vara just det som din apelsinhud och tarm har behov av. Men för att nå ända fram behöver kroppen dagliga kosttillskott.
 
Om du har provat många olika saker för att förbättra din hälsa, och kanske har du tröttnat på att testa dig fram, så bör du investera i kosttillskott av hög kvalitet och som innehåller tillräckligt mer näring i en tablett.
Generellt rekommenderar vi en bra vitamintablett. Alla dina körtlar har behov av viktiga vitaminer och mineraler för att fungera optimalt. Så, för at boosta sina celler bör du gärna ta en vitamintablett dagligen. De vi rekommenderar hittar du på vår webbplats.
 
Utöver detta är Q10 en av våra favoritvitaminer. Q10 är en energiskapare som du faktiskt också själv bildar på cellplan. Denna vitamin är viktig för kroppens motståndskraft få det är en stark antioxidant, som är bra för alla organ och också skyddar våra celler.
 
Magnesium är ett annat kosttillskott som vi rekommenderar. Magnesium är ett viktigt mineral som finns i alla kroppens celler. Det mesta av det magnesium som finns i din kropp hittas i skelettet, men så finns det även i muskler och annan mjuk väv. Magnesium är bland annat viktigt för din ämnesomsättning. Det är med och skapar energi på cellplan samt är med i processen som ska få ditt hjärta att dra ihop sig i rätt takt.
 
B-vitaminer som B&, B9 och B12 är också viktiga för ditt hormonsystem. B-vitaminerna används till vår energiproduktion samt vår ämnesomsättning, kolhydratsomsättning samt till aminosyrornas uppbyggnad. B6 aktiverar enzymer i kroppen och kan användas vid PMS-problem. Den har först och främst en viktig roll i aminosyra-ämnesomsättningen (läs energi). B9 är viktigt för celldelningen i kroppen. Det krävs B9 för att spjälka socker- och aminosyror. Utöver det är den viktig för bildandet av röda blodkroppar. Och så B12, som spelar en viktig roll i aktiveringen av proteiner som DNA, RNA och proteiner. B12 är viktigt för ett friskt nervsystem samt för tillväxt och utveckling; B12 är nödvändigt för användandet av fetter, proteiner och kolhydrater samt bidrar till att förbättra koncentration, balans och minne.
 
Få fyra veckors gratis mini-hormonkurs med Chloe N. Bjoerk . Det är tid att göra någonting för ditt hormonsystem! Under fyra veckor får du följa med på en liten hormonresa som inspirerar samt gör dig än mer medveten om ditt hormonsystem. Vecka för vecka går vi igenom binjurebalans, sköldkörtelsbalans, östrogen-, testosteron- och progesteronbalans och så får du lära dig mer om dina lyckohormoner.
Anmäl görs via vår webbplats.
 
Vill du ha mer kontroll över ditt hormonsystem och känna ett bättre flöde, glädje och mer lätthet i kroppen? Hos curra · me arbetar vi med helheten, kosttillskott, kost och laboratorietester. Det är nämligen så att du kan göra en hormonanalys och genom det få veta precis vilka obalanser du har samt få en exakt behandlingsplan utifrån dina obalanser, kropp och behov.
 
Boka Friederich för en hälsokonsultation som görs hos Centro Sanum eller hemma hos dig själv på: friederich@currame.com.
Varje månad har Friederich en gratis dag då du kan komma till Centro Sanum i Centro Idea (mellan Mijas Pueblo och Fuengirola) och få gratis tips och svar på frågor.
 
På återseende! 🙂
– Chloe & Friederich
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.