Snart fler gågator · Strängare kontroll i spanska företag · Pez Espada får ny ägare

Snart fler gågator · Strängare kontroll i spanska företag · Pez Espada får ny ägare

Snart fler gågator

Kommunalvalet nalkas och det vimlar av nya projekt och vallöften från de flesta partier i alla kommuner. Ett slags projekt som det talas om i många kommuner är fler gågator. De nya gågatorna i Málaga och Torremolinos är mycket populära varför gågator nu står överst på önskelistorna i flera kommuner. Några av dessa kommuner är Fuengirola och Marbella, och den senaste att tala om gågator är Torre del Mar, där partiernas förslag om fler gågator i kommunens centrala delar får stort stöd från både invånare och handlare.

Den 26 maj är det kommunalval och i de flesta kommuner i Málagaprovinsen visar opinionsundersökningarna att valet kommer att bli så jämt att bara några få röster kan få betydelse. Tilläggas tåls också att då det är kommunalval i hela Spanien och alla landets politiker är igång med sina valkampanjer så har Pedro Sánchez från PSEO, som segrade vid parlamentsvalet förra månaden, valt att vänta med förhandlingar om bildandet av en ny regering till först efter kommunalvalet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Strängare kontroll i spanska företag

Det spanska arbetsdepartementet tar nu nya tag i kampen mot svartarbete, obetalda övertidstimmar samt undvikande av att betala sociala avgifter (Seguridad Social). Från och med denna vecka ska företag ha ett system, eller en form av stämpelklocka, så att arbetstagare kan rapportera hur många timmar de arbetar. Systemet har tre tydliga syften: att säkra att anställda får extra betalt för övertidsarbete, att rätt sociala avgifter betalas in till myndigheterna och sist, men inte minst, att ingen arbetar olagligt.
Den nya kontrollen har skapat stor förvirring på flera platser och får även mycket kritik, men oavsett så kommer arbetsinspektionen börja med de första inspektionerna redan från mitten av denna månad.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Pez Espada får ny ägare

Det är en av Costa del Sols klassiker utan like, det handlar om Hotel Pez Espada i Torremolinos.
Hotellet invigdes den 31 maj för exakt 60 år sedan (alltså 1959) och var det första lyxhotellet på Costa del Sol. På den tiden kunde det höga lyxhotellet ses från hela staden, som fortfarande levde på en då blygsam turism. En av de första att njuta av hotellets lyxiga faciliteter på första parkett i det nya semesterparadiset Torremolinos var Frank Sinatra.
Och nu får hotellet alltså ny ägare. Det handlar om investerargruppen Azora som just köpt sju stora hotell i Spanien: fem i Benidorm, Hotel Riviera i Benalmádena och så Pez Espada i Torremolinos.
De nya ägarna kommer att investera totalt 30 miljoner euro i sina nya hotell och därmed säkra att Torremolinos gamla stjärna kommer att gnistra många år till.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.