Billigare telefoni i hela Europa · Stora nedskärningar inom Banco Santander · Fruktar fler mord

Billigare telefoni i hela Europa · Stora nedskärningar inom Banco Santander · Fruktar fler mord

Billigare telefoni i hela Europa

En ny EU-lag som just trätt i kraft lägger ett tak för telefonbolagens priser på telefoni i Europa. Från och med den 15 maj får det inte kosta med än 19 cent per minut för samtal mellan EU-länder och på samma sätt regleras sms-kostnaderna till max 6 cent per sms. EU-parlamentet vill på detta sätt göra EU till ett fritt och billigt kommunikationsområde. Den nya lagen omfattar samtiga 28 EU-läder samt Norge, Island och Liechtenstein.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Stora nedskärningar inom Banco Santander

Nedskärningar, omorganisation, effektivisering… Kärt barn har många namn, men faktum är att de spanska bankerna fortsätter med sina stora nedskärningar av anställda och filialer. Nu senast handlar det om landets största bank, Banco Santander, som meddelar att banken kommer att avskeda 3 700 anställda och stänga 1 150 filialer inom de kommande två åren. Detta motsvarar en 12 procentig minskning av arbetsstyrkan och stängning av vart fjärde kontor. Majoriteten av uppsägningarna kommer att beröra personer som oavsett vad skulle gå i pension samt om förtidspensioneringar.
Efter att Banco Santander för ett par år sedan övertog Banco Popular, har det varit väntat att banken skulle genomföra en omfattande omorganisering, men trenden inom bankvärlden är tydligt: framtiden innebär färre anställda, färre bankfilialer och mer teknologi.
Tidigare under året rapporterade både BBVA och Unicaja om liknande omorganiseringar.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Fruktar fler mord

Både den spanska polisen och rättsväsendet är bekymrade för det ökande antal mord i Málagaprovinsen. Under 2018 registrerades 95 mord, vilket är en fördubbling på bara ett år. Myndigheterna fruktar nu att trenden kommer att fortsätta till följd av den ökade rivaliseringen mellan internationella narkotikaligor som är verksamma på Costa del Sol. Under de senaste åren har det skett åtskilliga ovanligt våldsamma mord och spansk polis är nu rädda för att trenden fortsätter även i år.
Fruktan grundas först och främst på händelser som rapporteras på flygplatsen, där antalet gripanden av personer med relation till den undre världen ökar. Myndigheterna ser detta som en tydlig signal på att ligorna försöker rusta upp sig.
 
 
 
 
 

{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.