Matbutik räddad på mållinjen · Nytt parkeringsgarage till Hospital Costa del Sol invigt · Grönt ljus för festivalen Starlite · Málagas pariserhjul ska nu bort

Matbutik räddad på mållinjen · Nytt parkeringsgarage till Hospital Costa del Sol invigt · Grönt ljus för festivalen Starlite · Málagas pariserhjul ska nu bort

Matbutik räddad på mållinjen

Det ser ut som om Banco Santander just räddat matvarubutikskedjan Día från konkurs. I början av veckan fick matvarubutikskedjan med Banco Santander på en räddningsplan som ger Día ett kapitalunderskott på 380 miljoner euro samt en refinansiering av gammal skuld. Día är Spaniens tredje största matvarubutikskedja med 3 000 butiker och 43 000 anställda. År 2018 var ett dåligt år för företaget som gjorde en förlust på 352 miljoner euro. Första kvartalet i år har också varit en katastrof med en förlust på 144 miljoner euro.
 
För två år sedan gick Día över till en ny företagsmodell med flera små matbutiker, med varsin franchisetagare. Efter en bra start har de senaste åren varit riktigt eländiga men både Banco Santander och de andra långivarna tror på Días nya plan och omorganiseringar.

 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 

Nytt parkeringsgarage till Hospital Costa del Sol invigt

En tio år lång konflikt om rättigheten till driften av parkeringsgaraget under Hospital Costa del Sol i Marbella har nu fått en lösning. Parkeringsgaraget har hittills hållits stängt på grund av en tvist mellan Junta de Andalucía och byggföretaget, som hade lovats entreprenaden mot att bygga färdigt utvidgningen av sjukhuset. Men både byggföretaget och Juntan fick ekonomiska problem och så började den juridiska tvisten.
 
De nya personerna i Junta de Andalucía har dock löst konflikten snabbt. Parkeringsgaraget har 956 platser fördelade över tre våningar och kommer att lösa parkeringsproblemet som funnits vid sjukhuset under många år.
 
Parkering i garaget kommer till en början vara gratis men framöver kommer det att kosta 1 euro för 12 timmars parkering.
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Grönt ljus för festivalen Starlite

För åttonde gången står Starlite Festival i Marbella redo med ett stort och ambitiöst konsertprogram och i år har festivalen inte haft problem med att få de tillstånd som krävs. Kommunen och bolaget bakom festivalen har nämligen kommit överens om en hyra på 125 000 euro jämfört mot ett tidigare bara symboliskt belopp, och så kan festivalen pågå mellan 26 juni-12 september utan problem. Totalt blir det 79 dagar med konserter samt det så omtalade nattdiskoteket, som stänger kl. 5 på morgonen. Det är musiken och de högljudda gästerna från detta som tidigare orsakat massiva klagomål från grannarna. Därför uppstod det tveksamheter kring att ge Starlite Festival de nödvändiga tillstånden för ett par år sedan varpå Starlite hotade med att flytta festivalen till en annan stad. Denna konflikt hör nu till det förflutna.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Málagas pariserhjul ska nu bort 

En lång konflikt mellan kommunen, hamnpolisen, grannar och företaget bakom det stora pariserhjulet i Málagas hamn har mynnat ut i att sistnämnda nu måste packa ned pariserhjulet och tacka för sig. Åsikterna kring pariserhjulet går isär – en del tycker att det är fint och en bra turistattraktion medan andra, speciellt grannar, anser att det överhuvudtaget inte passar in i en gammal stad som Málaga.
 
Kontraktet mellan kommunen och företaget bakom pariserhjulet var tvåårigt. Det förlängdes inte och företaget har bett om 30 dagar för att montera ned pariserhjulet.
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.