Stor spänning inför kommunalvalet · Trafikkaos löst · Massivt tillslag mot narkotikaliga

Stor spänning inför kommunalvalet · Trafikkaos löst · Massivt tillslag mot narkotikaliga

Stor spänning inför kommunalvalet

Den politiska situationen i de flesta Costa del Sol-kommuner är spänd då det förväntas att bara ett enda mandat, eller två, kan komma att vara avgörande för vem som får sitta i borgmästarstolen under de kommande fyra åren. Valdeltagandet förväntas bli högre än tidigare och politikernas valprogram och löften inför valet saknar inte kreativitet. Senast har Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, sagt att han kommer att göra Málaga till Spaniens säkraste stad genom fler poliser samt genom att sätta upp tusen hjärtstartare på stadens gator och torg. Hans rival från PSOE lovar å sin sida att göra Málaga till landets djurvänligaste stad genom att införa skattelättnader till alla som adopterar ett övergivet husdjur.

 
Kampen mellan de två spetskandidaterna blir hård, precis som i övriga kommuner i provinsen. Rent allmänt tros Partido Popular lida en mindre tillbakagång medan PSOE och Ciudadanos tros få några fler röster. Sistnämnda ställer i år upp i samtliga kommuner. Det samma gäller det senaste partiet inom spansk politik, VOX, som dock knappt haft tid till att mobilisera sig och inte heller gjort mycket väsen av sig under valkampanjen. Det samma kan sägas om Podemos satellitpartier som lider av splittringar och intern oro.
Måndag morgon kommer resultaten efter valet vara färdiga och allt visar på att lokalpolitikerna därefter ska påbörja hårda förhandlingar för att samla majoritet.
Men det är inte bara kommunalval på söndag, väljarna ska på söndag rösta i två val då valet till Europaparlamentet infaller samma dag som kommunalvalet.
 
 
 

 
 
{loadposition google_native}
 
 

Trafikkaos löst

I över tio år har det rått dagligt trafikkaos vid avfart 222 mellan Torremolinos och Benalmádena. De dåliga lösningar som funnits kring avfarten från motorvägen har orsakat långa och farliga flaskhalsar och köer upp till 15-20 minuter under rusningstid. Men från och med denna vecka har stora delar av detta trafikproblem äntligen lösts då det invigts två nya avfarter. De två nya avfarterna underlättar för trafiken både till Torremolinos och Arroyo de la Miel/Benalmádena, och därmed är problemet med långa köer nästan över. Arbetet med och förbättringen av vägarna kring avfart 222 ska dock fortsätta fram till slutet av år 2020.
Den totala budgeten för projektet uppgår till 11 miljoner euro och finansieras av den spanska staten.
 
{loadposition google}
 
 

Massivt tillslag mot narkotikaliga

I ett massigt polistillslag som gjordes i början av veckan greps 20 personer och flera vapen samt en hel del kontanter och en stor mängd narkotika konfiskerades. Det är andra gången på bara en vecka som den spanska polisen slår till mot Málagas och Andalusiens narkotikaligor. Aktionen denna vecka var resultatet av ett samarbete mellan polisen i Málaga, Sevilla, Granada, Huelva och Cádiz.
Totalt gjorde polisen 24 tillslag i privata hem och industrilokaler. Tre av tillslagen gjordes i de två små byarna Villanueva del Trabuco och Villanueva de Tapia, norr om Málaga, där narkotikaligorna troligtvis trodde att de kunde agera i lugn och ro.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.