Toppbetyg till Málagas plastikkirurger · Rädsla för kackerlacksinvasion · Kyrkan, SWEA-donation och nationaldag

Toppbetyg till Málagas plastikkirurger · Rädsla för kackerlacksinvasion · Kyrkan, SWEA-donation och nationaldag

Toppbetyg till Málagas plastikkirurger

Fler utlänningar och spanjorer än någonsin väljer att bege sig till Málagaprovinsen för att få någonting gjort för utseendet. Málagas plastikkirurger har nämligen lyft kvaliteten på deras arbete betydligt och i dag är kvaliteten jämförbar med standarden i Barcelona och Madrid.
Intresset har blivit så stort att det i dag finns 432 kliniker i Málagaprovinsen varav 151 ligger i Málaga stad. Stadens utbildningar och behandlingsmetoder har förbättrats vilket nu kommer de många klinikerna till godo. Dessutom är det ofta också betydligt billigare med behandlingar här än på andra platser i Europa varför man med all rätt kan tala om skönhetsresor som en ny liten industri.
 
 
 
bedeur ES
 
 

Rädsla för kackerlacksinvasion

kakerlak
 
Den spanska hälsovårdsmyndigheten fruktar att vi under de kommande månaderna kommer att uppleva en mindre invasion av kackerlackor. Det är den höga luftfuktigheten som är orsaken till hälsovårdsmydighetens prognos. Det är nämligen så att när luftfuktigheten förändras och ökar markat under kort tid så har kackerlackorna en tendens till att söka sig till nya områden, vilket mycket väl kan vara hushåll. Därför rekommederar myndigheterna att man ska förvara alla livsmedel i tätslutande behållare och om man upplever probelm rekommenderar de att man säker professionell hjälp från företag som är specialiserade på bekämpning av insikter och skadedjur.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Kyrkan, SWEA-donation och nationaldag

swea
Kyrkans präst Mikael Jönsson mottar donation av Eva-Lena Kamperin från SWEA Marbella.
I går firades Sveriges nationaldag på Svenska kyrkan i Fuengirola där ca 250 personer deltog. Det serverades godsaker från både köket samt grillen och kyrkans kör sjöng och kyrkans präst höll tal samt underhöll. I samband med nationaldagsfirandet valde SWEA Marbella att överlämna en donation till kyrkan. Donationen är i form av teknisk utrustning för att göra det möjligt att spela in och streama gudstjänster, bröllop m.m. och donationsbeloppet uppgår till 1 000 euro. Överräckandet gjordes av Eva-Lena Kamperin, styrelseledamot och medlem i donationsutskottet i SWEA Marbella.
Varje år donerar SWEA Marbella en del av överskottet som de fått i under föregående år från sina aktiviteter till svenskar eller svenska organisationer som främjar till att sprida svensk kultur, det svenska språket eller svenska traditioner.
Andra donationer i år går till Svenska Skolan Fuengirola, Triple A och som kostnadsersättning för utbildning till aktiv SWEA för att kunna närvara på VM i Dubai.

 

{loadposition google_native}

 

Frukt och grönt utan plastförpackningar

Ett lokalt företag som sorterar och paketerar frukt och grönt tar nya vägar i strävan efter att driva verksamheten ekologiskt. Det är företaget BioAlgarrobo, i den lilla staden Algarrobo i närheten av Torre del Mar, som nu med hjälp av ny teknik printar den obligatoriska varudeklarationen direkt på deras frukter och grönsaker. På detta sätt undviker företaget att använda plast och klistermärken dåliga för miljön och som annars är vanligt i branschen. Som konsument ska man bara komma ihåg att skala sina frukter och grönsaker så att den printade varudeklarationen försvinner. BioAlgarrobo grundades 2002 med det tydliga syftet att paketera och distribuera ekologiska frukter och grönsaker. I dag paketerar företaget årligen mellan 6-7 miljoner kilo produkter och har en omsättning på 12 miljoner euro.
 
 
 
{loadposition google}

 

Second hand deluxe-loppmarknad i Centro Idea

Nu har du chans att bli av med de där vackra klänningarna, blusarna, skjortorna, byxorna och kjolarna som du inte längre använder men inte vill kasta – låt någon annan ge plaggen ett nytt liv!
 
Fredagen den 21 juni hålls en lyx-loppmarknad i Centro Idea där du har möjlighet att göra riktiga klipp på märkesvaror och spara flera hundra, kanske tusentals, euro på fantastiska kläder, nästan oanvända!
 
Har du själv designerkläder som du vill bli av med kontaktar du Anna (danska/engelska) på WhatsApp: +34 604 286 918 senast den 17 juni. Sedan lämnar du bara kläderna och sätter priset. Det kostar 5 euro att lämna kläder till försäljning och när dagen är slut får säljaren naturligtvis sina pengar.
Så titta förbi Centro Idea med dina vänner fredagen den 21 juni mellan kl. 17-20. Det kommer även finnas möjlighet att köpa ett glas vin.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.