Krafttag mot maneter · Betalmotorvägen blir gratis · Toppmatch onsdag och lördag: Málaga CF siktar på La Liga

Krafttag mot maneter · Betalmotorvägen blir gratis · Toppmatch onsdag och lördag: Málaga CF siktar på La Liga

Krafttag mot maneter

brandmaend havet
 
Myndigheterna gör nu en ordentlig insats för att undvika en upprepning av förra årets stora problem med stora mängder maneter som sköljde in över Costa del Sols stränder, vilket då gjorde många badgäster både besvikna och irriterade. I år kommer totalt 13 båtar att patrullera kusten från Torremolinos till Manilva alla dagar i veckan fram till den 15 september. Båtarna är utrustade så att de kan finkamma havet på maneter samt till och med samla upp plast och annat skräp. Arbetet ska säkra badvattnets kvalitet och på så sätt ska badgästerna bli både gladare och nöjdare.
Totalt kostar insatsen allmänheten 421 500 euro.
 
 

{loadposition google_native}

 

Betalmotorvägen blir gratis

Betalingsmotorvej  

 
Från och med årsskiftet kommer betalmotorvägen AP-7 att vara gratis. Avtalet med företaget som i dag har hand om driften av motorvägen löper nämligen ut och myndigheterna har fattat beslut om att samma veva göra motorvägen gratis, för att på så sätt minska trafiken på den i dag hårt trafikerade kustvägen N-340. I dagsläget är det mycket vanligt med lastbilsolyckor och köer på N-340, speciellt på sträckan mellan Fuengirola och Marbella, medan situationen är den omvända på betalmotorvägen som, bortsett från de hektiska sommarmånaderna, är annat än överbelastad. Att betalmotorvägen i dag används så lite beror delvis på de höga avgifterna samt även på avsaknaden av på- och avfarter, varför det även kommer att byggas två nya avfarter vid Ojén och Benahavís.  

{loadposition google} 

 

Toppmatch onsdag och lördag: Málaga CF siktar på La Liga 

victor malaga cf

Tränare Victor arbetar hårt för att leda Málaga CF upp i den bästa spanska ligan – La Liga.
 
Nu försöker Málaga CF på allvar nå en come back till La Liga. De två sista hindren är play off-matcher: först mot Deportivo La Coruña och med vinst där final mot vinnaren av matchen mellan Albacete och Mallorca.
Sedan den 43-åriga tränaren Victor Sanchez del Amo började i Málaga CF i mitten av april har han arbetat mycket intensivt. Spelarna sprudlar nu i en obönhörlig offensiv. Under åtta matcher under Victor har det blivit 19 poäng och 17 mål!
Málaga CF:s play off-matcher:
Onsdag 12 juni kl. 21.00: Deportivo La Coruña – Málaga CF
Lördag 15 juni kl. 21.00: Málaga CF – Deportivo La Coruña.
Vinnaren efter dessa två matcher ska möta vinnaren av Albacete och Mallorca nästa vecka för att göra upp om uppryckning till La Liga. Slutar en match oavgjort efter två matcher utropas det lag som slutat bäst i division 2 till vinnare.
 
Biljetter till lördagens avgörande match mellan Málaga CF och Deportivo La Curuña på Estadio La Rosaleda i Málaga till specialpris 25 euro – kontakta Morten Møller, ordförande för La Peña de Dinamarca, Morten Møller: info@malaga-support.dk 
+34 617 700 424  
 
 
{loadposition google_native} 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.