Europas största Lego-utställning till Málaga · Fler rökare · Nya regler vid köp av smärtstillande medicin

Europas största Lego-utställning till Málaga · Fler rökare · Nya regler vid köp av smärtstillande medicin

Europas största Lego-utställning till Málaga

Den 16 juni invigs Europas största Lego-utställning i Málagas hamn, Muella Uno. Uppbyggandet av den stora utställningen är redan i full fart för det tar tid att bygga ihop de 5 miljoner legobitar som ska vara med i den stora utställningen, som är 1 400 kvadratmeter stor. Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten fram till den 22 september och inträdeskostnaden kommer att ligga på mellan 6,50-9,50 euro, beroende på veckodag, tidpunkt och besökarens ålder. Utställningen kommer att vara indelad i tolv områden, så det blir allt från ett lekområde för barn till ett område med Star Wars och ett jättestort Titanicskepp.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Fler rökare

 
rykning
Att rökning är skadligt för hälsan vet alla, men trots det ökar antalet rökare. Den senaste rikstäckande undersökningen som den spanska hälsovårdsmyndigheten har gjort visar att 34 procent av spanjorerna röker regelbundet. Det är en ökning med 3 procentenheter jämfört med förra undersökningen, och ännu värre – det är de unga tonåringarna som står bakom ökningen. Hos den rikstäckande organisationen mot cancer, AECC, är man bekymrade över utvecklingen och arbetar nu med flera kampanjer som ska riktas mot de unga i stället för dagens kampanjer som riktas mot en bredare befolkning.
 
 
{loadposition google}
 
 

Nya regler vid köp av smärtstillande medicin

De lindrar smärta på rekordtid och kan köpas för en spottstyver på alla apotek. Men nu ska det bli ändring på det. Hälsovårdsmyndigheten i landet har nämligen länge påpekat att de smärtstillande preparaten Ibuprofen, Paracetamol och Omeprazol inte är helt ofarliga om de inte tas med försiktighet. Därför kommer det att framöver krävas läkarintyg för köp av Ibuprofen 600 mg och Paracetamol 1 g på landets apotek och apoteken å sin sida riskerar böter på mellan 3 000-6 000 euro om de inte följer förbudet.
Ibuprofen 400 mg och Paracetamol 500 och 650 mg kommer fortfarande gå att köpa över disk utan recept.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.