Stor debatt om utlänningars deklaration · Ödesdagar för provinsens kommuner · Första golfbanan har stora problem

Stor debatt om utlänningars deklaration · Ödesdagar för provinsens kommuner · Första golfbanan har stora problem

Stor debatt om utlänningars deklaration

Den så omtalade ”Modelo 720” på den spanska deklarationen skapar återigen debatt i Europaparlamentet. Eller rättare sagt, parlamentet ställer nu den spanska regeringen inför EU-domstol då man anser att ”Modelo 720” är diskriminerande och strider mot flera elementära principer i EU-samarbetet. ”Modelo 720” är den post på deklarationen där utlänningar i Spanien ska uppge deras aktiviteter utanför landets gränser. Det var den dåvarande PP-regeringen som år 2012 införde ”Modelo 720” för att säkra skatteintäkter från alla intäkter och tillgångar som en utlänning med skatteresidens i Spanien kan ha. Trots att det påpekats flera gånger har den sittande PSOE-regeringen heller inte ändrat lagstiftningen, vilket EU inte tycker om. De anser att den spanska ”Modelo 720” är alltför protektionistisk och att den bidrar till att hindra fri rörelse av kapital inom EU. Inom EU-parlamentet menar man även att de spanska sanktionerna till invånare som inte uppger alla sina aktiviteter i ”Modelo 720” inte är proportionerliga. Böterna ligger nämligen ofta på mellan 1 500 – 10 000 euro plus ett tillägg på upp till 150 procent på den skatt som det spanska skatteväsendet anser att de inte får in.
 
 
 
gif vanian

 

Ödesdagar för provinsens kommuner

Efter tre veckors förhandlingar gick tidsfristen för att utnämna borgmästare och kommunfullmäktiga i landets kommuner ut i lördags. En rikstäckande pakt mellan Partido Popular (PP) och Ciudadanos (Cs) fick stor betydelse i valet av borgmästare – även i Málagaprovinsen. I flera kommuner, som Málaga, Nerja och Rincón de la Victoria, säkrade sig PP borgmästarposten genom stöd från Cs och/eller ett sista mandat från VOX. Bland undantagen finns Torremolinos där det var dramatiskt in i det sista. I Torremolinos behåller PSOE borgmästarposten tack vare ett mandat från en kommunfullmäktigmedlem som för bara 14 dagar sedan exkluderades ur VOX för att ha deltagits i stadens årliga ”Gay Pride Parade”. Dramat i den lilla kommunen Tolox, i Sierra de las Nieves norr om Marbella, slutade i en fredlig förlikning mellan PP och PSOE, som enades om att vartdera parti får två år på borgmästarposten. De två partierna fick exakt lika många röster (603 röster var) i kommunalvalet, det har aldrig tidigare skett i spansk valhistoria. I gengäld är dramat i Mijas kommun långt ifrån löst. Både PP och Cs vill ha borgmästarposten. Förstnämnda är störst men sistnämnda är inte rädd för att leka med PSOE trots den rikstäckande pakten. Avgörandet om Mijas politiska framtid har senarelagts till den 5 juli.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Första golfbanan har stora problem

baviera golf2
 
Det råder optimism bland Costa del Sols många golfbanor. Baviera Golf vid Torre del Mar är dock ett undantag. I början av veckan sa banan upp tio av sina 17 anställda på grund av allvarliga ekonomiska problem. Detta innebär att banan med start redan denna vecka bara kan hålla öppet från måndag till fredag. Baviera Golf öppnades 2001 och det var den andra golfbanan som invigdes öster om Málaga. Añoreta Golf, vid Rincón de la Victria, var pionjärer i området.
Det rådet givetvis delade meningar om Baviera Golf men det är bestämt inget fel på läget och utsikten. Banan mötte dock sina första problem under åren kring finanskrisen då byggföretaget bakom golfbanan och det omkringliggande, ambitiösa byggprojektet gick i konkurs. Trots flera räddningsplaner har golfbanan aldrig riktigt tagit sig upp ur problemen och administratören av banan söker nu efter en köpare.
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.