Tunnelbanan kanske klar redan 2020 · Bidrag till elbilar · Varm San Juan att vänta

Tunnelbanan kanske klar redan 2020 · Bidrag till elbilar · Varm San Juan att vänta

Tunnelbanan kanske klar redan 2020

Efter tio år med konstanta förseningar och budgetutvidgningar ser framtiden nu lite ljusare ut för Málagas ambitiösa tunnelbaneprojekt. Sedan årsskiftet har Junta de Andalucía nämligen arbetat intensivt och resultatet är att tunnelbanan kanske kan stå klar redan innan slutet av 2020. Det är bygget i centrala Málaga som är komplicerat och dragit ut på tiden men med de nya positiva rapporterna kan tunnelbanan, som i dag når till bangården, nå ända till änden av Calle Larios om ett och ett halvt år. Detta sker samtidigt som kommunen och Juntan arbetar på en plan om hur tunnelbanan ska förlängas till att även nu ut till teknologiparken (PTA) och sjukhuset (Civil).
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Bidrag till elbilar

el biler
 
De nya statsbidragen till framtidens elbilar har nu trätt i kraft. Således kan en bilköpare nu få ett bidrag på upp till 5 500 euro vid köp av ny elbil. Bidraget söks direkt hos bilförsäljaren, som också hjälper till med att fylla i ansökningen. Bidraget ges även vid köp av elektriska motorcyklar. Då uppgår bidraget till 750 euro.
Regeringens plan är att det från år 2030 bara ska vara hälften av dagens många bensin- och dieselbilar på gatorna och att det från år 2040 bara ska säljas elbilar.
Vid köp av hybridbilar ges också bidrag på upp till 2 600 euro, beroende på bilens räckvidd. Det finns även extra bidrag i samband med elbilsköp för flerbarnsfamiljer och personer med nedsatt rörlighet.
 
 
{loadposition google}
 
 

Varm San Juan att vänta

sankt hans
 
Årets längsta dag blir sannolikt även årets varmaste. Meteorologernas prognos visar nämligen att den värmeböja som drog in över Málagaprovinsen i torsdag kommer att stanna över helgen. Detta innebär temperaturer upp till 34 grader och mycket torr och varm luft. Traditionen trogen fylls Costa del Sols stränder med glada San Juan-firare om söndagskvällen. Många tänder också brasor, men var uppmärksam på att varje kommun har sina regler för hur och när eldar får tändas. Som alltid väntar sedan ett par dagar med intensivt städarbete på kustens kilometerlånga stränder efter årets längsta och kanske även festligaste kväll.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.