Pusslet löst i Mijas · Mer solkräm skyddar mot cancer · Osäkerhet kring ny spansk regering

Pusslet löst i Mijas · Mer solkräm skyddar mot cancer · Osäkerhet kring ny spansk regering

Pusslet löst i Mijas

Ett av kommunalvalets stora mysterier ser ut att vara löst. Efter en månads förhandlingar har Ciudadanos (Cs) och Partido Popular (PP) i Mijas funnit en lösning, som går ut på att de delar borgmästarposten mellan sig. Det innebär att vardera parti får två år i borgmästarstolen. På så sätt fortsätter Maldonado (Cs) som borgmästare innan Nozal och hans partikollegor från PP tar över om två år. Vid kommunalvalet den 26 maj fick de båda partierna totalt 15 av kommunfullmäktigas 25 platser.
Samarbetet mellan Cs och PP gick i spillror strax efter valet 2015 men den nya politiska situationen i Mijas, samt klara instruktioner uppifrån, har tvingat de två partierna att försöka samarbeta igen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Mer solkräm skyddar mot cancer

solcreme 
 
En ny studio från tre ledande hudspecialister på Málagas universitet har resulterat i tips och råd om solning. Det mest uppseendeväckande går ut på mängden solkräm som strandbesökare använder. De tre hudläkarna menar nämligen att vi ska smörja in oss med två till tre gånger så mycket solkräm som vi vanligtvis gör. Dessutom är det viktigt att vi smörjer in oss innan vi ger oss iväg till stranden, så att krämen får tid och möjlighet att tränga in i huden, samt att vi använder en solskyddsfaktor på mellan 30 och 50. Hudspecialisterna betonar att man visst blir brun trots den höga faktorn, det tar bara lite längre tid.
Myndigheterna rekommenderar också att man bör ha hatt eller skydda huvudet mot solen på annat sätt samt att alla bör undvika solen mellan kl. 14-17, då den är som starkast.
Följer man hudspecialisternas råd reduceras risken för att drabbas av hudcancer betydligt.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Osäkerhet kring ny spansk regering

pedro sanchez
 
Det har gått över två månader sedan det hölls parlamentsval i Spanien men de spanska politikerna har fortfarande inte lyckats bilda en ny regering, och enligt Pablo Iglesias från Podemos kommer det att ske först till september. Ledaren för det vänsterorienterade partiet kommer nämligen inte nöja sig med att vara stödparti åt Pedro Sánchez och PSOE. Tvärtom vill han ha med sitt parti i en ny koalitionsregering som, med stöd från ett par av de små nationalistpartierna, ska skapa den politiska stabilitet som Spanien har behov av. Pedro Sánchez, som blev valets stora segrare, är däremot inte speciellt positiv till att ge ministerposter till de, ibland, rebelliska Podemos-politikerna. Därför verkar det som att PSOE inte kommer att lyckas samla majoritet när det nästa månad ska röstas i parlamentet om Pedro Sánchez kandidatur som statsminister. I augusti går parlamentet på semester, så det är först till andra omröstningen i september som Pedro Sánchez kan, i den omgången med enkel majoritet, utnämna sin nya regering.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.