Fullt med sommarattraktioner på Costa del Sol!

Har du bränt dig lite i solen eller behöver du och familjen lite variation efter många och långa dagar på stranden? Costa del Sol är svenskarnas favorit i Spanien och längs kusten finns ett stort utbud med olika djurparker, vattenland och andra attraktioner.
 
Fina och eleganta delfiner i graciösa hopp, livsfarliga krokodiler, rytande tigrar, ylande vargar och färgglada fjärilar? Eller kanske vattenland och äventyrsbad med utmanande vattenrutschkanor, en nervpirrande linbanetur eller ett besök på tivoli med pariserhjul, bergochdalbanor och allt annat som hör till?
 
Efter många dagar på stranden är det inte fel med lite variation, här presenteras ett urval av kustens attraktioner.
 
 {loadposition sommar}
 
 

Andra attraktioner:

De berömda grottorna i Nerja: www.cuevadenerja.es
 
Fiskeutflykter/val- och delfinsafari (Puerto Banús, Marbella): www.lunapesca.com
 
Delfinsafari (Benalmádena): www.costasolcruceros.com
 
Andalusiska hästar och ridföreställningar (Mijas Costa): www.elcartujano.com
 
 

Hälsa på åsnor

El Refugio del Burrito är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att förbättra åsnornas och mulåsnornas villkor i Spanien och ligger i Fuente de Piedra. Ett besök här är ett perfekt för att både uppleva Málagas inland samtidigt som du får träffa åsnorna och lära dig mer om dem samt om hur centret arbetar, samtidigt som du genom ditt besök hjälper åsnorna. www.elrefugiodelburrito.com
 
 

Lite tuffare tag?

På flera platser längs Costa del Sol finns det möjlighet att hyra speciella ”buggies” (mindre fyrhjulsdrivna fordon) och köra ut i Solkustens skogar och nationalparker. I Marbella är en av uthyrarna www.byggysafarimarbella och via www.adventure-spain.com kan man följa med på jeeputflykt till den historiska staden Ronda.
Vill du uppleva mer så erbjuder de flesta hamnar och stränder längs Costa del Sol båtturer för att se både valar och delfiner, dykutflykter, extrema powerbåtar, paragliding och havsfiskeutflykter.
 
 

Praktiska tips

För att komma till de olika attraktionerna är det lättast att köra bil, även om det finns både tåg- och bussförbindelser, speciellt till de populäraste destinationerna längs Costa del Sol.
Se respektive webbplats till de attraktioner du vill besöka för öppettider, speciella evenemang m.m. Ofta finns det också erbjudanden med familje- och grupprabatter och i vissa fall även kombinationsbiljetter till flera attraktioner.
Flera av attraktionerna kan även erbjuda speciella hotellpaket som inkluderar rabatter på bland annat inträdesbiljetter och mat.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.