Kampen tas upp mot svarttaxi · Skeva arbetslöshetssiffror · Fler hemlösa hundar

Kampen tas upp mot svarttaxi · Skeva arbetslöshetssiffror · Fler hemlösa hundar

Kampen tas upp mot svarttaxi

Málagas taxichaufförer och lokalpolisen startade den 1 juni en mindre aktion mot flygplatsens svarttaxier. Åtgärden har hittills lett till 46 anmälningar mot privatpersoner som olovligt erbjuder körningar till privatpersoner från flygplatsen. Det handlar främst om turister som i ankomsthallen tackar ja till svarttaxichaufförernas erbjudanden om körningar. De anklagade chaufförerna har alla fått en bot på 1 380 euro.
Totalt har polisen tillsatt fyra personer som arbetar med uppgiften och två av dessa är civilpoliser som efterfrågar körningar från flygplatsen. Aktionen koordineras med de lokala auktoriserade taxichaufförerna som via deras dagliga arbete vid flygplatsen har en tydlig uppfattning om vilka som agerar illegala chaufförer. De 46 anmälningarna under juni tangerar nästan det totala antalet anmälningar från hela förra året.
Både polis och de auktoriserade taxichaufförerna rekommenderar passagerare att ta avstånd från de illegala chaufförerna, med varning om att dessa inte är försäkrade.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Skeva arbetslöshetssiffror

19,5 miljoner personer räknas nu som sysselsatta i Spanien. Det är fler än någonsin tidigare. Trots det uppgår den totala arbetslösheten fortfarande till över 3 miljoner, trots att arbetslöshetskön blev 63 000 personer kortare under juni. Siffrorna visar tydligt att det skapas nya arbetstillfällen i dagens Spanien, men siffrorna visar också att de stora generationerna nu är redo att träda in på arbetsmarknaden. Detta är förklaringen till att arbetslösheten fortfarande ligger på fel sida av de 15 procenten. Alla hoppas dock att arbetslösheten ska minska ytterligare nu under sommaren – även om det bara blir för en begränsad tidsperiod.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Fler hemlösa hundar

Det adopteras fler hundar än tidigare men dessvärre blir allt fler också hemlösa. Under årets första sex månader har Málagaprovinsens kennlar tagit emot så många som 786 övergivna husdjur. Av dessa är 672 hundar, vilket är fler än någonsin tidigare. Övriga djur är främst katter men även kaniner, fåglar och sköldpaddor hittas bland de övergivna husdjuren.
Ordföranden för djurskydd i Málagaprovinsen, Carmen Manzano, säger att fler hundar överges med sår på kroppen efter att ägarna tagit bort det obligatoriska chipet. Hon uppmanar naturligtvis alla som ser ett övergivet husdjur att lämna in detta till sin lokala kennel samt att de som önskar ett husdjur adopterar i stället för att köpa. Hon uttrycker även oro över att många kennlar snart inte har kapacitet att ta emot fler djur.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.