40 nya hotell planeras · Politisk överraskning och mer kaos i Mijas · Ny färg på Marbellas kongresscenter

40 nya hotell planeras · Politisk överraskning och mer kaos i Mijas · Ny färg på Marbellas kongresscenter

40 nya hotell planeras

Dagligen ses nya turistlägenheter presenteras på marknaden och nu följer även hotellkedjorna med i takterna. Nyligen har det nämligen beviljats bygglov till inte färre än 40 nya hotell i Málaga stad samt Costa del Sol. De många nya hotellen förväntas stå färdiga inom fem år och kommer att utvidga utbudet med ca 5 000 nya sängplatser. Bland de mest uppmärksammade projekten kan nämnas ett nytt fyr- och femstjärnigt hotell i den gamla telekommunikationsbyggnaden i ena änden av Calle Larios, i centrala Málaga. På samma gata är Vincci-kedjan dessutom redan i full gång med att bygga ett lyxhotell.
Utöver i Málaga stad verkar hotellkedjornas intresse ligga främst i Marbella, Estepona och Casares. I det gamla Don Miguel-hotellet i Marbella investeras det inte mindre än 75 miljoner euro, och här kommer de nya 373 rummen, fördelade på 14 våningar, kunna invigas redan nästan år.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Politisk överraskning och mer kaos i Mijas

Josele Gonzalez psoe mijas
 
Tvärtemot alla odds blev det socialistpartiets kandidat, Josele González, som förra veckan utnämndes till ny borgmästare i Mijas. Han valdes med stöd från Ciudadanos (Cs), för Partido Populars nio kommunfullmäktigemedlemmar valde att i sista ögonblicket bryta partiöverenskommelsen och den rikstäckande pakten som partiet hade med Cs. Pakten mellan de två partierna gick ut på att dela borgmästarposten mellan sig så att vardera parti skulle få två år var i den heta stolen. Men det avtalet valde alltså Ángel Nozal och hans lokala partikamrater att bryta samma dag som det röstades om Maldonados (Cs) tillträdande som borgmästare – i detta fall för de kommande två åren. Saken har fått Partido Populars partitopp att öppna ett misstroendefråga mot de nio kommunfullmäktigemedlemmarna från PP i Mijas, vilket kan innebära att de stängs av från partiet.
 
 
 
 {loadposition google}
 

 

Ny färg på Marbellas kongresscenter

marbella congres
 
Fasaden på Marbellas kongresscenter håller just nu på att förvandlas till en av världens största målningar. Det är Estepona-konstnären Curro Leyton som har fått i uppgift att ge ny färg till det gamla kongresscentret, och med 3 300 kvadratmeter fasad har han en stor uppgift att fylla. Konstnären har valt att arbeta i blått, vitt och gult; vilket symboliserar havet, himlen och solen. Arbetet är bara ett bland flera initiativ som kommunen har på gång. Innan året är slut förväntas kommunen i Marbella ha spenderat totalt 400 000 euro på renoveringar och förbättringar av stadens kongresscenter.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.