Två svenskar gripna i Málaga · J.Lo kommer till Fuengirola · Gratis motorväg hänger i tunn tråd

Två svenskar gripna i Málaga · J.Lo kommer till Fuengirola · Gratis motorväg hänger i tunn tråd

Två svenskar gripna i Málaga

Det handlar om de efterlysta bröderna Patrick Bogere, 37 år och före detta OS-boxare, och Johnson Bogere, 35 år och framträdande person inom mc-gänget Bandidos, som i söndags greps i centrala Málaga. Händelsen ägde rum i shoppingcentret med anslutning till tågstationen María Zambrano, fyllt med resenärer, köpglada spanjorer och turister. De gripna har varit på flykt rättvisan i flera månader då de är misstänkta för inblandning i en brutal tortyrkidnappning som ägde rum i samhället Floda i Lerums kommun (Sverige), i februari i år. Under kidnappningen ska bland annat en borrmaskin ha använts som tortyrredskap.
Spansk polis har varit informerad om de efterlysta och gripit dem så fort de påträffats. Åklagare arbetar nu med att de gripna ska transporteras tillbaka till Sverige så snart som möjligt.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Gratis motorväg hänger i tunn tråd

motorvej spanien

Det spreds leenden bland bilisterna på Costa del Sol när spanska trafikverket för drygt en månad sedan gick ut med att betalmotorvägen AP-7 mellan Fuengirola/Mijas och Marbella skulle bli avgiftsfri från och med årsskiftet. Nyheten kom samtidigt som det offentliggjordes att sträckorna mellan Sevilla och Cádiz samt mellan Alicante och Tarragona också skulle blir avgiftsfria med start 2020. Glädjen blev dock kortvarig för nu är trafikverket tveksamma kring om AP-7 ska öppnas för gratis trafik. Nyheten om att den nuvarande betalvägen skulle blir gratis är i alla fall borttagen från de flesta offentliga webbplatser.
Det första motivet som gavs är att kontraktet med bolaget som har hand om driften av motorvägen AP-7 löper ut samt att myndigheterna önskar minska trafiken på kustvägen N-340, längs vilken det ofta är mycket trafikproblem och många olyckor.

 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Det byggs lite mindre

byggeri spanien
 
För första gången sedan 2014 ses det en liten minskning i antalet beviljade bygglov i Málagaprovinsen. Under årets första hälft har det beviljats exakt 3901 bygglov, vilket är 5 procent färre jämfört med samma period förra året. Antalet nya projekt är fortfarande många men minskningen av byggen är inte omärkbar och upplevs i nästan alla provinsens kommuner. Francisco Sarabia från Málagas arkitektkollegium oroas dock inte av de nya siffrorna. Han menar att man bör analysera siffrorna för hela året för att skapa sig en rättvis bild av utvecklingen. Med det sagt så är han dock orolig över den långsamma behandlingstiden av ärenden i den offentliga administrationen. Ordföranden för kollegiet menar att många stora projekt drar ut på tiden eller startas aldrig över huvud taget på grund av den långsamma administrationen. Han anser att mindre byråkrati är fundamentalt för att hålla byggandet vid liv.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Nya offentliga projekt skyndas på

Elias Bendodo 
Det har gått sex månader sedan det var maktskifte i det andalusiska parlamentet, och liken fortsätter att falla ut ur skåpen. Ordföranden för den nya regionalregeringen, Elías Bendodo, kunde mitt i veckan dokumentera att den tidigare PSOE-regeringen bara använt en tredjedel av de medel som Junta de Andalucía fått i EU-bidrag. Av oförklarliga orsaker har projekt inom infrastruktur och regionala utvecklingsprogram som medlen var ämnade för aldrig startats. Elías Bendodo lovar att man från den nya regeringen sida nu kommer att göra allt för att aktivera flera projekt. Han betonar att det ska gå snabbt, för de flesta EU-bidrag ska användas innan år 2023.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

J.Lo kommer till Fuengirola den 8 augusti

jennifer lopez
 

Den internationella megastjärnan Jennifer López firar in 50-årsdag med turnén ”It’s my party Tour”. Turnén tar även vägen förbi Marenostrum – konsertarenan i anslutning till borgen i Fuengirola – den 8 augusti. Det är den amerikanska sångarens enda stopp i Spanien under denna konsertturné. J.Lo:s framgångar inkluderar bland annat hitarna ”If you had my love”, ”Waiting for tonight”, ”Jenny from the Block” och ”On the floor”, som många fans nu hoppas få höra under konserten i Fuengirola.
 
Biljettförsäljningen börjar måndagen den 15 juli kl. 16 och biljetter kan köpas på: www.marenostrumfuengirola.com
 

 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.