Frigiliana håller sin tredje ”Ruta del Arte”

Frigiliana håller sin tredje ”Ruta del Arte”

Frigiliana är en av de vackra byarna i Spanien och återigen i år hålls ”Ruta del Arte” i byns unika miljö. 50 konstnärer från tolv olika länder visar sina verk på 24 olika platser, som kan ses under en vandring genom byns vita gator.
 
Konstvandringen organiseras av Maribel Martín och Brendon Taylor (Studio-galleri AMARTE) i samarbetet med kommunen.
”Det är tredje året som vi håller konstvandringen och succén växer varje år – denna succé bygger vi på för att etablera en fantastisk, årligt återkommande, kulturell händelse”, berättar Maribel Martín.
 
Någonting alldeles speciellt för i år är den postuma hyllningen till Soledad Platero Sánchez (1995-2019) på plats nr. 14. Tillsammans med Soledads egna teckningar visas följande initiativ: ”En påsklilja till Soledad” – ett välgörande ändamål för att samla in pengar till forskning mot cancer generellt och speciellt bindvävscancer.
 
Du kan också delta i vandringens ”photocall” i vilken du kan bli en del av Frigilianas tredje konstvandring som åskådare och som skapare. Du kan skapa ditt egna konstverk i detta ”photocall”, som ligger bredvid informationskiosken, och dela det på sociala medier genom att skriva @rutadelartefrigiliana eller använd följande hashtags: #rutadelartefrigiliana #fotocolrutadelartefrigiliana #photocallrutadelartefrigiliana – så kan alla se de verk som skapas under Frigilianas tredje konstvandring, 2019.
 
Evenemanget äger rum 4-6 oktober 2019 kl. 11.00-14.00 och kl. 16.00-20.00. broschyrer med karta över vandringen och placeringarna finns redan tillgänglig på turistinformationen och i butikslokaler i området.

För mer information:

@rutadelartefrigiliana
rutadelartefrigiliana@gmail.com
Studio-galleri AmArte Frigiliana

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.