Ny hjälp på väg för rökare · Andalusierna har blivit flitigare · Svagt fall av bostadspriserna

Ny hjälp på väg för rökare · Andalusierna har blivit flitigare · Svagt fall av bostadspriserna

Ny hjälp på väg för rökare

rygning
Hälso- och sjukvården kommer från och med nyår ge direkt ekonomiskt bidrag kopplat till ett preparat mot rökning. Det är första gången någonsin som myndigheterna går in så aktivt i kampen för att få människor att sluta röka. Den spanska hälso- och sjukvården har höga förhoppningar när det gäller produkten ”Champix” som hittills hjälpt 70 000 spanjorer med att sluta röka. Problemet är dock att produkten kostar 200 euro i konsumentpris. Med det nya bidraget vill myndigheterna försöka göra produkten tillgänglig för alla.
Det uppskattas att antalet rökare i Spanien i dag uppgår till 10,8 miljoner personer och detta trots ett flertal anti-rökkampanjer och konstanta prisökningar på tobak.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Andalusierna har blivit flitigare

arbejde
Andalusierna får ofta höra att de är lata men nu visar en omfattande undersökning, genomför av Stansted Research, att verkligheten är en annan. Det internationella analysinstitutet har nämligen kommit fram till att andalusiernas frånvaro från jobbet uppgår till bara 4,8 procent. På nationellt plan är det bara löntagare på Balearerna och de i Riojaprovinsen som har en längre frånvaro. Den högsta frånvaron på arbetsmarknaden hittas i Baskien, Madrid och Katalonien, vilket onekligen är överraskande för många. Dock säger undersökningen ingenting gällande effektiviteten under arbetstid. Den omfattar nämligen enbart anställdas frånvaro från arbetet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Svagt fall av bostadspriserna

boligpriser
För första gången sedan 2011 har bostadspriserna i Málagaprovinsen fallit. Under årets tredje kvartal sågs priserna falla med 0,3 procent enligt den rikstäckande bostadsportalen idealista.es. Visst är fallet av priser ytterst blygsamt, och det omfattar inte nybyggen, men de nya siffrorna symboliserar ändå en tydlig trend på marknaden, menar bostadsportalen.
Med ett genomsnittlig kvadratmeterpris på 2 152 euro hör Málaga till de dyraste provinserna i Andalusien, Sevilla är dyrast och Jaén billigast.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Svenska skolan firade 50 år med jubileumshelg

 
svenska skolan2
 
Svenska skolan i Fuengirola har firat 50 år med både hyllningskväll och jubileumsmiddag. Fredagen den 27 september hade drygt 200 personer bjudits in till en kväll som hyllade skolans 50-åriga historia med tal av bland andra skolans ordförande Ingemar Kamph, rektor Mattias Kerttu, en av grundarnas barnbarn Sofia Hvid-Hansen som tolkade (samt även underhöll med sång), skolans directora técnica Elvira Herrador Quero, vice talman i Andalusiens regionala parlament Esperanza Oña samt Fuengirolas borgmästare Ana Mula. Ana Mula uttryckte bland annat tacksamhet för att skolan ligger och alltid legat i Fuengirola samt hur mycket detta betyder för staden. Efter hyllningstalen bjöds gästerna ut från aulan till skolans foajé där Ingemar Kamph avtäckte skolans historiska vägg, vilket följdes av mingel.

Lördag, den 28 september, fortsatte firandet med en jubileumsafton på skolan med trerättersmiddag och underhållning. Drygt 140 personer njöt av kvällen och det blev många kära återseenden liksom många glada minnen delades – en del av gästerna mindes skolans första dagar, andra hade rest långväga och självklart deltog även många som på ett eller annat sätt är aktiva i skolan i dag.
 
svenska skolan
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Den nya årskalendern från P.A.D.-kalendern är nu färdig – var redo för 2020 samtidigt som du hjälper djuren!

pad kalender 
Norrbom Marketing har designat den nya 2020-kalendern för djurhjälpsorganisationen P.A.D.
Under flera år har det varit en fast tradition att P.A.D. ger ut deras populära kalender och återigen i år är det Lisa Emeny som varit praktisk organisatör i samband med arbetet med kalendern, som nu finns till försäljning. Kalendern kostar 5 euro.
Kontakta P.A.D. för information om var du kan köpa 2020-års fina kalender och stötta samtidigt organisationen.
Öppettider: måndag – fredag kl. 10.00 – 14.00 & 15.00 – 18.00
lördag & söndag/helgdag kl. 10.00 – 14.00.
Tel. +34 689 757 216
www.padcatsanddogs.org
Facebook: padmijas
{loadposition google}
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.