Att renovera bostad i Spanien – så gör du

Att renovera bostad i Spanien - så gör du

Det finns många som vill ge sitt spanska hus eller lägenheten en ansiktslyftning men som inte vet var de ska börja. Det är svårt att hitta bra hantverkare som förstår dina vad du vill och dessutom måste man sätta sig in i spanska byggregler. Vad får man egentligen göra med huset eller lägenheten utan att söka bygglov?
 
Det finns många val som ska tas längs vägen. Vilket kök ska man välja, var kan man hitta en bra soffa eller vad gör man med uteplatsen?

Innan du börjar

Det är viktigt att tänka igenom budgeten och vad man vill renovera. Ska du ta lite åt gången eller göra allt på en gång?
Ska man göra mer än att måla måste man som regel söka bygglov. Då måste man också ha en spansk arkitekt med rätt godkännanden som skickar in ansökan å dina vägnar. Ska du renovera och inreda i ”skandinavisk stil” kan det vara bra att förklara även de minsta önskemålen mycket tydligt. Och ska du söka bygglov kan det vara bra att tänka igenom om du ska renovera någonting i framtiden. I så fall kan det vara en idé att ansöka om bygglov för allting på en gång, eftersom det kan bli höga kostnader för det byråkratiska, och på så sätt slipper du betala samma avgift flera gånger.

Dessa kan hjälpa dig

HOME Andalu Living har ett team med projektkoordinatorer, arkitekter och interiörarkitekter som kan hjälpa dig oavsett om du vill fixa till en lägenhet eller köpa och renovera ett hus.
 
”Vi vet att det kan kännas nervöst att stå i sådana situationer i ett nytt land. Därför arbetar vi med våra kunder hela vägen, från planering av arbetet till mötet med den spanska byråkratin. Inte minst bidrar vi med bra hantverkare som kan göra jobbet”, säger Cecilia Stockman-Kaas, grundare och inredningsdesigner. Hon vet vad hon pratar om då hon själv byggde sitt drömhus i Andalusien för tio år sedan.
”Vårt team håller sig alltid uppdaterade inom bostadstrender, har egna leverantörer och en bra översikt över produktutbudet i Spanien. Vi kan hjälpa dig med smarta arkitektoniska lösningar samt med inredning”, fortsätter hon.
 
Du är välkommen att kontakta Cecilia på Home Andalu Living för ett samtal om du håller på med eller planerar att göra förändringar i din bostad, eller besök deras butik i Nerja för inspiration. Stockman-Kaas hälsar att inga projekt är för stora eller för små.
 
Oavsett vad du ska göra har Cecilia ett gott råd på vägen: ”God planering är nyckeln till framgång”, avslutar hon.
 
Home Andalu Living, Avenida Castilla Perez 64, 29870 Nerja, tel. +34 951 834 498
www.andaluliving.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.